Frankfurto centre susirinko apie 6-7 tūkst. žmonių, o į Berlyno Aleksandro aikštę - apie tūkstantis demonstrantų, vėliau surengusių protesto eiseną per miestą.

Protesto akciją Frankfurte surengė arabų bei islamo grupės. Moterų ir vaikų vedami demonstrantai nešė plakatus su užrašais, raginusiais "nutraukti Palestinos genocidą" bei apibūdinusiais Izraelio ministrą pirmininką Arielį Sharoną (Arielį Šaroną) kaip "vaikų žudiką" bei "teroristą".

Europos Sąjunga (ES) šeštadienį taip pat išreiškė gilų susirūpinimą dėl palestiniečių pranešimų, jog Izraelio kariai Vakarų Kranto Dženino pabėgėlių stovykloje nužudė šimtus palestiniečių pabėgėlių.

"Pranešimai apie įvykius Dženino pabėgėlių stovykloje ES kelia nerimą. Jeigu jie bus patvirtinti, tai turės labai rimtas pasekmes", - teigiama Madride, šiuo metu pirmininkaujančiam 15 valstybių blokui, paskelbtame ES pareiškime.

Daugiau detalių jame nepateikiama. Tiek palestiniečiai, tiek ir Izraelis sutinka, kad Dženine buvo nužudyta daug žmonių. Stovyklą Izraelio pajėgos užėmė ketvirtadienį po devynias dienas trukusių kruviniausių per visą Izraelio karinę kampaniją Vakarų Krante kovų.

Izraelio karinis šaltinis agentūrai AFP teigė, jog per susirėmimus žuvo apie 250 palestiniečių. Tuo tarpu palestiniečiai tikina, jog buvo nužudyta dar keliais šimtais daugiau žmonių.

Penktadienį palestiniečių informacijos ministras Yasseras Abedas Rabbo apkaltino Izraelį stovykloje kasant masines kapavietes 500 šimtams nužudytų palestiniečių. Izraelis paneigė kaltinimus masinėmis žudynėmis ir masinių kapaviečių kasimu.

Iš tiesų, neįmanoma patvirtinti šių faktų, nes iki penktadienio į Dženiną nebuvo įleidžiami žurnalistai, o ir įleisti jie negalėjo patekti į rajonus, kuriuose vyko aršiausi susirėmimai tarp Izraelio pajėgų ir palestiniečių kovotojų.

ES taip pat išreiškė "didelį susirūpinimą dėl padidėjusios įtampos regione, nepaisant Jungtinių Valstijų valstybės sekretoriaus pastangų" bei griežtai pasmerkė penktadienį palestinietės savižudės surengtą išpuolį šalia pagrindinio Jeruzalės turgaus, per kurį žuvo ji pati ir dar šeši izraeliečiai.