V. Putinas sakė, kad parengiamieji darbai atitinkamuose objektuose bus baigti liepos 7 ir 8 dienomis. Tada, pasak jo, prasidės perkėlimas.

Pasak Rusijos valstybinės naujienų agentūros TASS, šis pareiškimas nuskambėjo po susitikimo su Baltarusijos lyderiu Aliaksandru Lukašenka.

Tai reikštų, kad perkėlimas prasidėtų prieš pat NATO aukščiausiojo lygio susitikimą Lietuvoje, kuri ribojasi su Baltarusija. Susitikimas Vilniuje vyks liepos 11-12 dienomis.

Kovo 25 dieną V. Putinas paskelbė, kad perduos Rusijos branduolinius ginklus savo sąjungininkei Baltarusijai. Šį žingsnį jis teisino tuo, kad JAV jau daugelį metų laiko branduolinius ginklus Europoje, įskaitant Vokietiją.

Vakarų kariniai sąjungininkai griežtai kritikavo šiuos planus. A. Lukašenka jau gegužės pradžioje pareiškė, kad ginklų perdavimas jo šaliai prasidėjo.

Jei Maskvos planas bus įgyvendintas, Baltarusija gaus branduolinių raketų pirmą kartą po 1990 metų, kai po Sovietų Sąjungos žlugimo savanoriškai atsisakė branduolinių ginklų. Ketinama dislokuoti raketas „Iskander“, kurios gali būti ginkluotos branduolinėmis kovinėmis galvutėmis.

Pasak TASS pranešimo, keli Baltarusijos naikintuvai taip pat buvo pritaikyti gabenti naujuosius ginklus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)