Pietų gynybos pajėgos atskleidė nakties priešo atakos prieš Ukrainą detales. Pasak karių, ataka buvo laiku pratęsta ir buvo įvykdyta, naudojant įvairių tipų dronus bei raketas.

Apie tai telemaratono metu pasakojo Pietų Ukrainos gynybos pajėgų Jungtinio koordinuojančio spaudos centro vadovė Natalija Gumeniuk.

„Ataka daugiausia buvo mišraus tipo ir ištęsta laiku. Jei prisiminsime, kad oro pavojaus signalai prasidėjo, suaktyvėjus karinių jūrų pajėgų raketnešiams, ypač povandeniniams...“, – pažymėjo ji.

N. Gumeniuk teigia, kad rusai galėjo apgaulingai atlikti rotaciją, nes sunkiau aptikti paleidimą iš povandeninio laivo.

Vėliau oro pavojus buvo susietas su oro ataka ir smogiančių dronų naudojimu.

„Apskritai visa raketų trajektorija rodė, kad jomis bandoma išsekinti Ukrainos gyventojus, nes buvo įtraukti praktiškai visi regionai ir oro gynybos sistemos“, – sakė Pietų gynybos pajėgų atstovė.

Anot jos, šiuo metu Juodojoje jūroje budi 16 Rusijos laivų, iš kurių vienas – raketnešis – povandeninis laivas.

Naktiniai smogė Ukrainai – ją verta tai žinoti

Kaip pranešė „Unian“, birželio 9-osios naktį rusai atakavo Ukrainą su Irano dronais „Shahed-136/131“ ir iš oro paleidžiamomis sparnuotosiomis raketomis „Kh-101/Kh-55“. Išpuolis buvo nukreiptas į karinius objektus ir kritiškai svarbią infrastruktūrą.

Atakos metu buvo paleista iki 16 atakuojančių dronų ir šešios sparnuotosios raketos.

Ukrainos kariuomenė sunaikino keturias sparnuotąsias raketas „X-101/X-55“, dešimt atakos dronų „Shahed-136/131“, „Lancet“ ir keturis operatyvinio-taktinio lygio dronus „Orlan-10“ Supercam.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją