Rusai susprogdino Kachovskos hidroelektrinę, kad Ukrainos gynėjai nepereitų į kontrpuolimą Chersono kryptimi.

Nusikaltimo pasekmės mūsų valstybei bus siaubingos, o Rusijos Federacijos piliečiams – katastrofiškos, Ukrainos radijo eteryje sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas. Pareigūnas pažymėjo, kad atsakomybė už užtvankos sugriovimą teks tiems, kurie davė nurodymą tai padaryti, ir tiems, kurie tai atliko, rašo „Unian“.

„... Noriu pasakyti, kad pirmiausia rusai tai padarė kariniais tikslais, kad mes nepereitume į kontrpuolimą Chersono kryptimi. Nors, manau, šiandien galima aiškiai suprasti, kad mes turėjome visiškai kitokius planus...“, – sakė O. Danilovas.

Kachovkos hidroelektrinę susprogdino rusų diversantų grupė, skelbia Ukrainos saugumo tarnyba.

Ukrainos saugumo tarnyba savo kanale „Telegram“ paskelbė pusantros minutės tariamo pokalbio garso įrašą.

Jame jie tvirtina, kad Rusijos kariuomenės pareigūnas pripažįsta, kad jų sabotažo grupė buvo kalta nelaimės.

„Tai padarė ne jie (Ukrainos pusė – „Unian“). Ten buvo mūsų diversantų grupė. Jie norėjo juos atseit išgąsdinti šia užtvanka. Viskas įvyko ne pagal planą, o labiau nei jie planavo“, - pasakojo Rusijos karys.

Maskva tvirtino, kad Ukraina antradienį apšaudė užtvanką iš viršaus, o Kyjivas teigia, kad Rusija ją susprogdino iš vidaus.

Vakar paviešinta bepiločio orlaivio filmuota medžiaga nerodė jokių apšaudymo iš viršaus įrodymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)