"Mes turime senų priežasčių sutvarkyti reikalus su šiuo pagarsėjusiu teroristu, ir jo postas nesuteikia jam neliečiamybės", - Izraelio visuomeniniam radijui teigė gyvenamųjų namų ministras Zeevas Boimas.

"Šio žudiko paskyrimas į saugumo postą yra kraštutinis cinizmo pavyzdys, ir nuo tada, kai į valdžią atėjo "Hamas", dar kartą pademonstravo Palestinos savivaldos teroristinę prigimtį", - sakė jis.

"Anksčiau ar vėliau jis pateks į mūsų rankas", - pridūrė Z.Boimas, kuris anksčiau ėjo gynybos viceministro pareigas.

45 metų J.A.Samhadano, kuris vadovauja Liaudies pasipriešinimo komitetams ir yra iš smurto krečiamo pietinio Gazos Ruožo miesto Rafaho, Izraelis ieško dėl nurodymų rengti atakas. Iki šiol jam pavyko išvengti jau dviejų pasikėsinimų į jo gyvybę.

Ketvirtadienį "Hamas" vidaus reikalų ministras Saidas Siamas paskelbė iš visų partijų karinių sparnų narių kuriantis specialias palestiniečių pajėgas ir paskyrė J.A.Samhadaną kuruoti saugumo elementus.

Naujoji brigada, kurią sudarys šimtai savanorių kovotojų, palaikys egzistuojančias saugumo pajėgas, kuriose dominuoja palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso partija "Fatah".

"Norime nutraukti saugumo chaosą. Norime padaryti galą saugumo chaosui ir nelegaliai veiklai palestiniečių teritorijose bet kokia kaina", - sakė S.Siamas.

"Reikia, kad šioje misijoje mus palaikytų visi žmonės", - pridūrė jis.

Prezidentas nepatvirtins kandidato

Palestinos savivaldos prezidentas Mahmoudas Abbasas nepatvirtins naujosios "Hamas" vyriausybės paskyrimo į aukštą saugumo postą, pranešė prezidento patarėjas Tayebas Abdel Rahimas.

Jis pasakė, kad prezidentas išsiųs atitinkamą laišką "Hamas" ministrui pirmininkui Ismailui Haniyeh. "Laiške bus pranešta, kad toks (vyriausybės) sprendimas yra neteisėtas. Prezidentas paskelbs savo dekretą, atšaukiantį šį paskyrimą", - pridūrė patarėjas.

Kovotojų lyderis, paskirtas į aukštą saugumo postą "Hamas" vadovaujamoje palestiniečių vyriausybėje penktadienį teigė nenutrauksiantis kovos prieš Izraelį, kuris seniai siekia jį nužudyti.

"Partijos ir saugumo tarnybos turėtų susivienyti prieš kasdieninę Izraelio agresiją mūsų žmonių atžvilgiu", - interviu naujienų agentūrai "Reuters" sakė J.Abu Samhadana.