„Ne, šiuo metu tokių planų nėra“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, atsakydamas į atitinkamą žurnalistų klausimą. Chersone potvynis, kurį sukėlė svarbios Kachovkos užtvankos griūtis, ypač smarkiai paveikęs rusų dalinių užimtą kairįjį Dnipro upės krantą.

Užtvanka Nova Kachovkos mieste buvo sugriauta naktį į antradienį. Ukraina, kaip ir daugelis tarptautinių ekspertų, dėl katastrofos kaltina Rusiją.

Užpultos šalies vyriausybė įsitikinusi, jog Maskva susprogdino užtvanką, kad sutrukdytų planuojamam Ukrainos kontrpuolimui. Maskva tai neigia ir verčia kaltę Kyjivui. Ekspertai neatmeta ir galimybės, kad Rusijos seniai kontroliuojama užtvanka buvo prastai prižiūrima ir neatlaikė vandens masių.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienio rytą atvyko į ukrainiečių dalinių kontroliuojamą Chersono dalį, kurioje yra ir to paties pavadinimo srities sostinė.

V. Zelenskis pranešė surengęs „darbo kelionę į Chersono sritį“ ir aptaręs „gyventojų evakavimą iš galimų potvynių zonų, avarijos, sukeltos susprogdinus užtvanką, padarinių šalinimo ir pagalbos organizavimą užtvindytose vietovėse “.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)