Prancūzijos rytuose esančio Annecy miesto parke užpuolikas peiliu sužalojo aštuonis mažamečius vaikus ir vieną suaugusįjį. Ketvirtadienio rytą policija pranešė, kad įtariamas nusikaltėlis suimtas. Pasak policijos šaltinio, kuriuo remiasi laikraštis „Le Figaro“, įtariamasis yra prieglobsčio prašytojas iš Sirijos. Teigiama, kad jis policijai nežinomas.

Laikraštis „Le Dauphiné libéré“ rašo, kad nusikaltėlis yra 1991 m. gimęs Abdalmasih H. Pagal asmens tapatybės kortelę jis yra siras ir lapkričio mėn. paprašė prieglobsčio Prancūzijoje. Anksčiau jam buvo suteiktas pabėgėlio statusas Švedijoje.

Pasak laikraščio „Le Parisien“, užpuolikas sunkiai sužalojo tris vaikus. Jų gyvybėms gresia pavojus. Naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad visi užpulti vaikai buvo maždaug trejų metų amžiaus.

„Matėme, kaip vyras užpuolė žaidžiančius vaikus, mažus vaikus, akivaizdu, kad tai buvo jo taikinys. Kai kurie žmonės bandė jį tramdyti, jis atsitraukė, o policija įsikišo. Jis kalbėjo angliškai. Iš pradžių galvojome, kad tai inscenizacija, bet žmonių šūksniai leido suprasti, kad tai tikrovė“, – radijo stočiai „France Bleu Pays de Savoie“ pasakojo liudininkas.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Géraldas Darmaninas socialiniame tinkle „Twitter“ kalbėjo apie labai greitą teisėtvarkos pajėgų įsikišimą. Overnės-Ronos-Alpių regiono prezidentas Laurent'as Wauquiez'as socialiniame tinkle „Twitter“ rašė apie „žiaurumo viršūnę“ ir užtikrino paramą aukoms bei artimiesiems.

Prancūzijos Nacionalinė asamblėja ryte nutraukė plenarinius debatus tylos minutei. Parlamento pirmininkė Yael Braun-Pivet sakė: „Tikimės, kad šio sunkaus išpuolio pasekmės neprivers tautos gedėti.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją