Apie tai pranešė „RBK-Ukraina“, remdamasi „The New York Times“.

Leidinio atstovai paprašė inžinerijos ir amunicijos ekspertų pakomentuoti vakar įvykusį incidentą Kachovskos hidroelektrinėje. Jie pažymi, kad įrodymų vis dar mažai, tačiau užtvankos sunaikinimą galėjo sukelti tik vidinis sprogimas.

Specialistų teigimu, didžiausią žalą gali padaryti sprogimas uždaroje erdvėje, kuomet visa energija nukreipiama į vidines konstrukcijas. Tačiau tam prireiktų šimtų kilogramų sprogmenų.

Be to, anot žurnalistų kalbintų žmonių, išorinė raketų ataka sukeltų nedidelę žalą užtvankai. Tokiems padariniams, kokie buvo vakar, reikėtų panaudoti kur kas daugiau sprogmenų.

Specialistai priduria, kad užtvankos sunaikinimo scenarijus dėl didelės vandens masės taip pat galimas, tačiau Kachovskos HE atveju jis praktiškai nerealus. Anot jų, dėl šios priežasties užtvankos dažniausiai ardomos žemės sklype, viename iš krantų. Tačiau hidroelektrinės sunaikinimas prasidėjo užtvankos centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją