„Esame labai susirūpinę dėl žalos Kachovkos hidroelektrinės užtvankai“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas. „Raginame visas konflikto šalis laikytis tarptautinės humanitarinės teisės ir daryti viską, kad būtų garantuotas civilių žmonių ir objektų saugumas“, – sakė jis.

Užtvankai antradienį sugriuvus ir išsiliejus didžiuliam kiekiui vandens, Ukraina evakuoja tūkstančius žmonių. Vašingtonas perspėjo, kad sunaikinus užtvanką, esančią fronto linijoje ir tiekiančią aušinimo vandenį didžiausiai Europoje atominei elektrinei, „tikėtina, kad bus daug mirčių“.

Kinija dedasi esanti neutrali karo Ukrainoje atžvilgiu, tačiau nepasmerkė Maskvos dėl pradėto karo. Pekino „pozicija krizės Ukrainoje atžvilgiu yra nuosekli ir aiški“, – sakė Wang Wenbinas ir pridūrė, jog „tikimasi, kad dalyvaujančios šalys bus pasiryžusios ieškoti politinio krizės Ukrainoje sprendimo ir kartu siekti sušvelninti padėtį“.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą Kinijos ir Rusijos strateginė partnerystė tik sustiprėjo, trečiadienio duomenys rodo, kad prekybos tarp abiejų šalių apimtys nuo karo pradžios reikšmingai padidėjo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)