Rusai okupantai palieka pirmąją gynybos liniją Chersono srityje iki juosmens brisdami vandeniu, po to, kai patys susprogdino Kachovkos hidroelektrinę.

Internete pasirodė filmuotas reportažas, kaip jie palieka pozicijas. Filmavo vienas iš okupantų.

Kadruose matyti, kaip užpuolikų grupė išeina iš užtvindytų pozicijų su ginklais ir visa ekipuote, o vandens lygis kyla.

„Štai taip išeiname iš užtvindytų pozicijų. Skęstame, bet išeiname“, – pareiškė už kadro okupantas.

Jau anksčiau skelbta, kad Ukrainos kariai matė, kaip, rusams susprogdinus Kachovkos hidroelektrinę, vandens srautas nuplovė kairiajame Dniepro krante buvusius okupantus.

Duodamas komentarą CNN televizijos kanalui, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kapitonas Andrijus Pidlisnas papasakojo, kad damba sugriuvo antradienį anksti ryte, „nė vienam rusui nepavyko pasitraukti“, visos okupantų pozicijos buvo užlietos.

Ukrainos karininkas mano, jog Rusija dambą susprogdino tyčia, kad užkirstų kelią Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui pietuose.

A. Pidlisnas pridūrė, kad jo bendražygiai įvykių eigą stebėjo pasitelkę dronus. Jis nurodė vietovės ypatumus, prisidėjusius prie didelių okupantų nuostolių.

„Kairysis krantas [kur buvo okupantai – red.] yra žemesnis nei dešinysis, todėl labiau apsemtas. Buvo užlietos ir priešo pozicijos, įrengtos tiesiog ant upės kranto. Reikia suprasti, kad priešo pozicijos – tai ne tik apkasai, bet ir eiliniai taikių gyventojų namai, kuriuose rusai gyveno“, – pabrėžė jis.

Karininkas mano, kad kairiajame Dniepro krante buvusių okupantų niekas neįspėjo, nes galbūt Rusijos Federacijos (RF) karinė vadovybė norėjo, jog potvynis Ukrainos ginkluotąsias pajėgas užkluptų netikėtai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)