Palydovinėse nuotraukose matyti didžiuliai potvyniai abiejose Dniepro upės pusėse, ypač žemose vietovėse pietuose, Rusijos vis dar kontroliuojamoje teritorijoje.

Kai kuriose bendruomenėse potvynio vandens lygis buvo toks aukštas, kad žmonės buvo priversti nakvoti ant stogų ir sėdėti medžiuose laukdami, kol bus išgelbėti.

Chersone, vieninteliame dideliame nukentėjusiame mieste, potvynis nėra toks stiprus, tačiau gelbėjimo operacijos tęsiamos, o joms trukdo dažni rusų apšaudymai iš kitapus upės.

Karas Ukrainoje. Padėtis po Kachovkos sunaikinimo

Aplinkybės, susijusios su užtvankos griūtimi, vis dar yra neišaiškintos, tačiau tikrai neatsitiktinai tai įvyko praėjus vos dienai po to, kai pasirodė ilgai lauktas Ukrainos kontrpuolimas.

Karas Ukrainoje. Padėtis po Kachovkos sunaikinimo

Griežtai kariniu požiūriu, tai, kas įvyko vakar, turi savotišką žiaurią logiką. Baiminantis Ukrainos atakų bet kuriame 600 mylių fronto linijos taške, panašu, kad Rusijos vadai nusprendė panaikinti vienintelį perspektyvų perėjimo tašką virš Dniepro į pietus nuo Zaporižios miesto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)