JAV geologijos tarnybos duomenimis, 4,9 balo žemės drebėjimas supurtė apie 5 val. ryto vietos laiku maždaug už 9 kilometrų nuo kranto ties atokiu Grandanso departamentu.

Haičio Raudonasis kryžius pranešė, kad pagalbos darbuotojai ieško žmonių, kurie vis dar gali būti įstrigę po griuvėsiais.

Pranešta, kad trys žuvusieji buvo tos pačios šeimos nariai ir žuvo sugriuvus jų namui. Taip pat pranešta, kad mažiausiai 36 žmonės buvo sužeisti, kai kurie buvo nuskraidinti į sostinę, ligoninė mano sulauksianti daugiau pacientų iš kaimo vietovių.

Žemės drebėjimas supurtė Haitį vos po kelių kelių dienų, kai šią skurdžiausią Vakarų pusrutulio valstybę užgriuvo smarkios audros, žuvo mažiausiai 51 žmogus, 18 dingo. Žemės drebėjimai dažnai purto šią Karibų šalį.

Pasak Jungtinių Tautų pareigūno, Pasaulio maisto programa pasirengusi suteikti 350 tūkst. maisto porcijų ir kitą pagalbą maistu, bet tam trukdo žala keliams ir nesaugumas, šalyje paplitęs gaujų smurtas.

2010 m. per stiprų 7 balų žemės drebėjimą Haityje žuvo daugiau nei 200 tūkst. žmonių, sostinė Port o Prensas virto griuvėsiais, 1,5 mln. gyventojų tapo benamiais. 2021 m. rugpjūčio mėnesį šalies pietvakarių pusiasalį nusiaubė dar stipresnis 7,2 balo žemės drebėjimas, žuvo daugiau nei 2 200 žmonių, sugriuvo 130 tūkst. namų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją