Už tokį žiaurumą privalu bausti, pridūrė J. Lipavskis.

Sunaikinus užtvanką Pietų Ukrainoje vanduo gali užlieti karo niokojamą Chersono sritį. Rusijos primestas Naujosios Kachovkos administracijos vadovas Vladimiras Leontjevas pranešė, kad miestas jau užlietas, jis tai sakė Rusijos žiniasklaidai.

Išrinktasis Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius pasmerkė Rusijos pajėgų įvykdytą nusikaltimą, praneša portalas „eurointegration“.

„Rusija – teroristinė valstybė, ją reikia sustabdyti. Mes turime sustiprinti paramą Ukrainai ir patraukti atsakomybėn karo nusikaltėlius“, - parašė jis tviteryje.

E. Rinkevičius taip pat pavadino Kachovkos HE susprogdinimą ekologine katastrofa, keliančia grėsmę žmonių gyvybei.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis pareiškė esąs šokiruotas išpuolio prieš Ukrainos Kachovkos hidroelektrinės užtvanką ir pažadėjo patraukti Rusiją atsakomybėn už „karo nusikaltimą“ sunaikinant civilinę infrastruktūrą.

„Esu sukrėstas precedento neturinčio išpuolio prieš Naujosios Kachovkos užtvanką. Civilinės infrastruktūros sunaikinimas yra akivaizdus karo nusikaltimas – ir mes patrauksime atsakomybėn Rusiją ir jos įgaliotus asmenis“, – socialinėje žiniasklaidoje parašė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Ch. Michelis.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pasmerkė svarbios Ukrainos užtvankos sunaikinimą, kurį pavadino šokiruojančiu, ir pareiškė, kad tai ypač parodo, kokia niokojanti yra Maskvos invazija.

„Kachovkos užtvankos sunaikinimas šiandien kelia pavojų tūkstančiams civilių ir padarė didžiulę žalą aplinkai. Tai siaubingas poelgis, dar kartą įrodantis Rusijos karo Ukrainoje žiaurumą“, – tviteryje parašė J. Stoltenbergas.

Kaip jau buvo pranešta, antradienį, birželio 6-ąją, 2 val. 30 min., Rusijos kariškiai susprogdino Kachovkos HE. Jėgainė buvo susprogdinta nuotoliniu būdu. Sprogimo epicentru tapo mašinų salė.

Pasak Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjo Michailo Podoliako, Kachovkos HE susprogdino Rusijos kariuomenės 205-asis motorizuotųjų šaulių dalinys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)