Toks žingsnis leidžia okupantams jaustis nebaudžiamiems už savo veiksmus, pareiškė Ukrainos Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių įgaliotinis Dmytro Lubinecas, praneša portalas „rbc.ua“.

„Nebaudžiamumas – Rusijos varomoji jėga ir svarbiausias jos ginklas. Kol tie išgamos jaučiasi nebaudžiami, jie toliau griaus civilizuotą pasaulį“, – parašė D. Lubinecas „Telegram“ kanale.

Pasak jo, rusams pajusti savo nebaudžiamumą leidžia net Jungtinės Tautos, organizacija, turinti palaikyti taiką pasaulyje.

Antradienį okupantams susprogdinus Kachovkos hidroelektrinę, JT paskelbė publikaciją, skirtą Rusų kalbos dienai.

„Nejaugi JT atstovai nesupranta, kad šitaip jie skatina rusus elgtis dar žiauriau, negailestingiau ir neatsakingiau. Šalis teroristė jau parodė, kad ji spjauna į visus tarptautinius susitarimus, pasirašytas konvencijas ir normas“, – pažymėjo žmogaus teisių įgaliotinis.

Jis priminė numuštą lėktuvą MH-17, nukankintus ukrainiečius, prieš kameras sušaudytus karo belaisvius, nužudytus ir sužeistus vaikus, su žeme sulygintus miestus. Anot D. Lubineco, rusai įsitikinę, kad nė už vieną iš šių nusikaltimų jie nebus nubausti.

„Rusijai nesvarbu, kurią dieną žudyti ir naikinti, jei ji yra įsitikinusi, kad už tai nesulauks jokios bausmės! O turi atsakyti už viską! Rusijai ne vieta JT Saugumo Taryboje ir Jungtinėse Tautose apskritai", – pabrėžė ombudsmenas.

Kaip jau buvo pranešta, birželio 6-osios naktį Rusijos kariuomenė susprogdino Kachovkos HE užtvanką.

Chersono srityje pradėta gyventojų evakuacija iš pavojingų vietų, kurios dėl Kachovkos HE susprogdinimo gali būti užlietos.

Bendrovė „Ukrhidroenerho“ pareiškė, kad jėgainė yra visiškai sunaikinta ir jos neįmanoma atstatyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją