„Popiežiaus Pranciškaus specialusis pasiuntinys kardinolas Matteo Zuppi apsilankė Kyjivo regiono Bučos mieste“, – sakoma pranešime. Kelionėje pasiuntinį lydėjo Kyjivo regiono gubernatorius Ruslanas Kravčenka ir vietos pareigūnai.

R. Kravčenka pažymėjo, kad tai buvo pirmasis popiežiaus Pranciškaus taikos pasiuntinio vizitas į Ukrainą, kurio metu jis iš arti pamatė itin didelę kainą, kurią ukrainiečiai moka už laisvę ir taiką visame pasaulyje.

Delegacijos atstovai aplankė Bučos Šv. Andriejaus Pirmojo pašauktojo cerkvę. Tai vieta, kurioje okupacijos metu buvo palaidoti 119 civilių gyventojų.

„Tokios istorijos yra skaudulys visam civilizuotam pasauliui. Popiežiaus pasiuntinys kalbėjo apie nacių vykdytas masines civilių žudynes netoli Italijos Bolonijos miesto. Ukrainiečiai, kaip niekas kitas, nori, kad tokie baisūs nusikaltimai žmonijai daugiau niekada nepasikartotų“, – sakė R. Kravčenka.

Gegužės 1 dieną popiežius Pranciškus pareiškė, kad Vatikanas dalyvauja taikos palaikymo misijoje, kuria siekiama nutraukti Rusijos karą prieš Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją