Pirmadienį prie Londono teismo rūmų susirinko būriai fotografų ir operatorių, laukiančių 38 metų Harry atvykimo bylos, iškeltos „Mirror Group Newspapers“ (MGN), įžanginėms kalboms.

Jo advokatas Davidas Sherborne‘as sakė, kad Harry liudys tik antradienį, nes šventė savo dukters princesės Lilibet antrąjį gimtadienį ir į Jungtinę Karalystę atvyko tik sekmadienį vakare.

Karaliaus Karolio III jaunesnysis sūnus ir kiti aukšto rango asmenys tvirtina, kad „MGN“ rašydami straipsnius vykdė neteisėtą veiklą, įskaitant įsilaužimus į telefonus, ir reikalauja atlyginti žalą.

Ši byla yra viena iš kelių, kurias Harry iškėlė prieš britų laikraščių grupes po to, kai 2020 metų pradžioje pasitraukė iš karališkųjų pareigų ir persikėlė į JAV.

MGN teismo procesas, kuris, kaip tikimasi, truks iki septynių savaičių, prasidėjo praėjusį mėnesį, praėjus kelioms dienoms po karaliaus Karolio III karūnavimo iškilmių gegužės 6 dieną, kuriose dalyvavo ir Harry.

Jo pasirodymas teisme, kurio laukiama antradienį, bus pirmas kartas nuo 1890 metų, kai aukšto rango karališkosios šeimos atstovas duoda parodymus teisme. Tais metais Edvardas VII, prieš tapdamas monarchu, liudijo šmeižto byloje.

Karaliaus Karolio sesuo princesė Anne tapo pirmąja dabartinės karališkosios šeimos nare, kuri buvo nuteista už nusikalstamą veiką po to, kai 2002 metais vienas iš jos šunų apkandžiojo du vaikus. Ji pripažino savo kaltę dėl nusikaltimo pagal Pavojingų šunų aktą, todėl jai nereikėjo duoti parodymų teisme.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją