Tai pranešama grupuotės „Telegram“ kanale, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Putino kareiviai tęsia chaotišką Belgorodo srities apšaudymą. Bandydamas nors kiek smogti mūsų pajėgoms, priešas užlieja ugnimi gyvenvietes, nepaisydamas civilių aukų... Atsižvelgdami į grėsmę civiliams gyventojams, susitarėme su Ukrainos karine vadovybe atidaryti humanitarinius koridorius belgorodiečiams, kurie kenčia nuo režimo armijos apšaudymų“, – sakoma pranešime.

Pasak Legiono atstovų, visi, kuriems reikalinga pagalba, „gali būti evakuoti į Ukrainos gilumą, kur jiems būtų suteiktas prieglobstis ir patenkinti visi svarbiausi poreikiai“.

Legionas taip pat pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas Belgorodo srities Muromo kaimas, kurį apšaudo Rusijos kariuomenė. Jo žiniomis, birželio 3 d. Rusijos artilerija taip pat smogė Šebekinui, Nova Tavolžankai ir kitoms regiono gyvenvietėms.

Be to, Legionas pažymi, jog Rusija į karo veiksmų zoną išsiuntė „specialųjį „Tik Tok“ dalinį „Achmat“, kad galėtų vykdyti informacines operacijas.

„Tai specialiosios pajėgos, kurias Putino generolai naudoja tik inscenizuotiems vaizdo įrašams kurti. Šie aktoriai, persirengę Ičkerijos kariais, sumaniai imituoja karo veiksmus ir gyvenviečių užėmimą, būdami toli užnugaryje“, – pareiškė Legiono atstovai.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, birželio 1 d. Rusijos laisvės legionas ir Rusijos savanorių korpusas paskelbė naujo reido Belgorodo srityje pradžią.

Kovai su partizanais Rusijos valdžia į Belgorodo srities pasienio gyvenvietes permetė elitinį specialiųjų pajėgų dalinį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją