Kaip praneša portalas „eurointegration“, remdamasis „BelTA“, A. Lukašenka tai pareiškė vadinamosios Nepriklausomų valstybių sandraugos šalių saugumo ir specialiųjų tarnybų vadovų tarybos posėdyje.

Apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas teigė „visiškai sutinkąs“ su Vladimiru Putinu, kad „ne mes pradėjome“ karą Ukrainoje, ir apskritai jis „prasidėjo dar gerokai iki 2014 metų“.

„Mes matėme viską, kas vyko: ir tą „rudąjį“ perversmą, ir kur vedama Ukraina. Matėme, kas buvo priešakyje“, – sakė jis, kaltindamas Ukrainos valdžią „neužtikrinus taikaus žmonių sambūvio“.

Anot A. Lukašenkos, jei plataus masto karas nebūtų prasidėjęs prieš kiek daugiau kaip metus, tai jis būtų prasidėjęs rytoj, bet sunkesnėmis sąlygomis Rusijai ir Baltarusijai.

„Viskas krypo į tai. Turbūt vienintelė mūsų klaida buvo ta, kad mes šio klausimo neišsprendėme 2014–2015 metais, kai Ukraina neturėjo nei kariuomenės, nei pasirengimo... Visi norėjo tai kažkaip taikiai sureguliuoti. O jie per tą laiką sukūrė kovingas ginkluotąsias pajėgas“, – sakė jis.

Tai jau ne pirmas kartas, kai apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas skelbia atvirai antiukrainietiškus pareiškimus, pažymi „eurointegration“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)