„Kitaip, nei privačiai minėjo kai kurie kiti NATO pareigūnai, B. Wallace‘as teigė, kad yra reali tikimybė, jog Ukraina gali sėkmingai atkovoti Krymą, nes baigiasi Rusijos pajėgoms reikalinga įranga“, – sakoma straipsnyje.

Anot laikraščio, B. Wallace‘as „išsakė optimistiškesnį požiūrį į dabartines Ukrainos pastangas mūšio lauke nei JAV žvalgybos pareigūnai, anksčiau šiais metais nutekintuose žvalgybos dokumentuose teigę, kad dėl personalo ir įrangos iššūkių Kyjivas greičiausiai pasieks tik nedidelių laimėjimų per itin laukiamą puolimą siekiant atkovoti Rusijos užimtą teritoriją“.

„Mūšio lauke jau matėme, kad smogus netinkamoje vietoje atsidūrusioms Rusijos pajėgoms jos subliūkšta. Galima siųsti žūti dešimtis tūkstančių jaunų vyrų, o jie tai ir daro, bet negalima stebuklingai gauti tankų ir ginklų sistemų, kurių jiems reikia“, – sakė B. Wallace‘as.

Paklaustas apie Ukrainos narystės NATO perspektyvas, B. Wallace‘as paminėjo dėl to esamus nesutarimus. Jis sakė, kad NATO, kaip ir Europos Sąjunga, neturėtų kartoti praeities klaidų pernelyg daug žadėdamos tokioms kandidatėms kaip Ukraina. „Turime būti realistai ir pasakyti: „Vilniuje tai neįvyks; tai neįvyks artimiausiu metu“, – sakė jis, turėdamas galvoje šią vasarą Lietuvos sostinėje vyksiantį NATO viršūnių susitikimą.

Tačiau B. Wallace‘as atkreipė dėmesį, kad daugelis valstybių pasirengusios sudaryti dvišalius ar daugiašalius „abipusės gynybos paktus“ su Ukraina ir įsipareigoti ilgalaikiams planams sukurti šalies karinius pajėgumus, kad Rusijai ar bet kam kitam būtų aišku, jog bet koks būsimas įsiveržimas į Ukrainą atsieitų labai brangiai.

B. Wallace‘as sakė, kad Vakarų šalys toliau remia Ukrainą ir tiekia jai ginklus bei finansuoja, nespausdamos Kyjivo lyderių derėtis su Rusija ar daryti nuolaidas. Tačiau, jo žodžiais, realybė yra tokia, kad „mums visiems baigiasi“ gynybos įranga, kurią galima padovanoti, o tai reiškia, kad Didžioji Britanija ir kitos šalys priverstos pirkti daugiau ginklų, o ne tiekti juos iš nacionalinių atsargų.

Pasak B. Wallace‘o, Rusijos nuostolių mastas perša mintį, kad V. Putinas vis dar tiki galįs laimėti, jei pasiųs į karą daugiau kareivių. Jo manymu, V. Putinas galbūt negauna tikslios informacijos apie karo veiksmus ir „galbūt nesuvokia karinių iššūkių savo šaliai masto“, kol neištiko žlugimas ir neiškilo vidaus iššūkiai. Tačiau jei tai atsitiks, „NATO ir Vakarai turi būti pasirengę, kad ir kas nutiktų“, sakė Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius.