Tai penktadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi Nacionalinio pasipriešinimo centru.

„Iškilus būtinybei kovoti su partizaniniu judėjimu, į Belgorodo srities teritoriją atvyko Rusijos specialiosios paskirties pajėgų centro „Senež“ dalinys. Rusai taip bijo partizanų, kad laikinai sustabdė visas šio elitinio dalinio operacijas ir nusiuntė jį į Belgorodo srities pasienio gyvenvietes“, – rašoma pranešime.

Dalinio užduotis – vykdyti antidiversinę veiklą Rusijos pasienyje. „Jokie priešo veiksmai neįstengs sustabdyti pasipriešinimo judėjimo“, – pažymėjo Nacionalinio pasipriešinimo centras.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, gegužės 28-ąją, Rusijos pasieniečių dieną, Rusijos savanorių korpuso kovotojai pareiškė, kad jie vėl įžengė į Rusijos teritoriją.

Rusijos laisvės legionas ir Rusijos savanorių korpusas birželio 1 d. pasidalijo dviem vaizdo įrašais, iš kurių viename kovotojai teigė esantys Rusijos Federacijos ir Ukrainos pasienyje.

Pasak Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos, dėl nesiliaujančių Rusijos partizanų būrių atakų Belgorodo srityje Maskva susiduria su dilema: ar stiprinti gynybą pasienyje, ar fronte Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją