Tai interviu „BBC News Ukraine“ sakė vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka, pranešė „Ukrinform“.

Paklaustas, kiek Ukrainoje yra neregistruotų ginklų, ministras sakė, kad tokių skaičiavimų šalyje nėra, tačiau „turime informacijos iš mūsų partnerių Europoje, kad po karo jų šalyje gali būti iki 3 milijonų.“

Ministro teigimu, šiuo metu Ukrainoje yra apie 1,2 mln. registruotų ginklų: medžioklinių, lygiavamzdžių ir kitokių šautuvų, guminių kulkų ir kitų ginklų.

I. Klymenka sakė, kad pirmosiomis plataus masto karo dienomis žmonėms buvo išduodami ginklai, nemažai jų liko į teritorinę gynybą išėjusių ukrainiečių ir teritorinių bendruomenių savanorių rankose.

„Tai piliečiai, pasirengę ginti šalį. Jie turėtų pasilikti šiuos ginklus, kol galioja karo padėtis, jeigu tik prieš juos nėra vykdomas baudžiamasis tyrimas“, - sakė pareigūnas.

Vidaus reikalų ministerijos vadovas patikino, kad visi ministerijos piliečiams išduoti ginklai yra apskaityti. Jis sakė esąs dėkingas „kiekvienam piliečiui, deputatui, miesto ar kaimo gyventojui, atvykusiam ir užregistravusiam savo ginklus pateikus pasą, savo vardu, kad pasibaigus karui šie ginklai būtų perduoti kaip valstybės nuosavybė ir Vidaus reikalų ministerijos turtas.“

I. Klymenka pridūrė, kad problema yra ne įstatymus gerbiantys piliečiai, o tai, kad šie ginklai gali patekti į sabotažo grupuočių ar vadinamųjų miegančių Rusijos agentų grupių, kurių vis dar gali būti Ukrainos teritorijoje, rankas arba nusikaltėliams.

Anksčiau pranešta, kad, Kyjivo srities policijos vadovo Andrijaus Nebytovo teigimu, srities policija užregistravo dvigubai daugiau nusikaltimų, susijusių su nelegalia prekyba ginklais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją