Skelbiama, kad V. Putina buvo palaidota gegužės 30 dieną.

Kaip rašo „Echo Kavkaza“, moters mirtis priminė seną žiniasklaidoje aptarinėtą istoriją. V. Putina žurnalistams yra pasakojusi, kad Rusijos prezidentas – jos sūnus.

V. Putina gimė 1926 metais Rusijos TFSR Permės srities Očerskio rajono Terechino kaime. Ten ji susipažino, kaip pati teigė, su vedusiu vyru, kuriam ir pagimdė sūnų – Vovą Putiną.

Vera Putina

Vėliau moteris ištekėjo už vieno kartvelo ir kartu su sūnumi persikraustė į Sakartvelą, Metehi. V. Putina yra pasakojusi, kad jos sutuoktinis ir vaiko patėvis negražiai elgėsi su Vova. Galiausiai sūnų moteris nusprendė išsiųsti pas savo tėvus į Rusiją – nuo to laiko daugiau jo nebematė. V. Putina mėgo tvirtinti: vos tik per televizorių pamatė V. Putiną, iš karto atpažino „savo“ Vovą.

Šią versiją palaikantys žurnalistai teigia, kada apie Rusijos Federacijos prezidento vaikystę iš tiesų žinoma labai mažai. O Metehi kaimo gyventojai tą istoriją labai mėgę aptarinėti, kaskart ji apaugdavo vis naujomis detalėmis.

Pavyzdžiui, kaime kalbėdavo, kad moteris kurį laiką turėjo apsaugą, kad buvo paimta jos DNR tyrimams. Kaimiečiai tikino, kad specialiosios tarnybos iš Veros konfiskavo visas senas sūnaus nuotraukas ir dokumentus.

2003 metais Nyderlandų režisierė Ineke Smits sukūrė filmą „Putino motina“. Tikrąją „Putino motiną“ neseniai buvo prisiminusi ir Ukrainos žiniasklaida, remdamasi rašytoja ir žurnaliste iš Lenkijos Krystyna Kurczab-Redlich.

Vladimiras Putinas vaikystėje

Štai ką ji kalbėjo per interviu „Radio Svoboda“ 2013 metais: „Prieš pirmus V. Putino rinkimus Artiomas Borovikas, holdingo „Soveršeno sekretno“ prezidentas, sakė, kad greitai bus publikuojama Putino vaikystės istorija. 2000 metų kovo 9 dieną žuvo Artiomas Borovikas ir Zija Bažajevas, jie ketino skristi paimti V. Putino vaikystės nuotraukų, kurias kažkas jiems buvo pažadėjęs duoti. Kodėl Šeremetjevo oro uoste sprogo privatus Boroviko lėktuvas? Tą pačią kovo 9 dieną žurnalistams, laukusiems Sakartvele supažindinimo su V. Putina, buvo rengiamas priėmimas, tačiau visi skubiai susodinti į autobusą ir išsiųsti atgal. Nebuvo jokių galimybių ten patekti.

Galiausiai buvo nužudytas ir Bachu Ibrahimovas, rinkęs tuos faktus ir rašęs knygą. Taigi, kelyje į šią paslaptį jau guli trys lavonai. Štai koks klausimas: jeigu V. Putinas gimė Sankt Peterburge, kodėl nėra jo vaikystės nuotraukų, kodėl nėra žmonių, jį pažinusių iki tol, kol jam sukako aštuoneri? Taip kalbėjo paties Putino kolegos, ir man kalbėjo. O dabar visi jau tyli.“

Kitas žurnalistas, italas Antonio Russo, palaikantis šią teoriją, Sakartvele buvo nužudytas 2000 m. spalio viduryje. Prieš pat tragediją žurnalistas „Radio Radicale“ redakcijai perdavė vaizdo kasetę, kurioje buvo įrašas apie tai, esą V. Putinas gimė Sakartvele, kur jo motina ir tuo metu gyveno skurde.

Pastaraisiais metais V. Putina su žurnalistais nebendravo. 2022 metais televizijos kanalas „Formula“ pranešė, kad ji serga, o artimieji ją pervežė į Tbilisį.

Remiantis oficialia Rusijos prezidento biografija, V. Putinas gimė 1952 metų spalio 7 dieną Leningrade, jo tėvas – Vladimiras Spiridonovičius Putinas (1911–1999), motina – Marija Ivanovna Putina (Šelomova) (1911–1998).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)