Jį išpeikė R. Kadyrovo giminaitis, Valstybės Dūmos deputatas Adamas Delimchanovas, Čečėnijos parlamento pirmininkas Magomedas Daudovas ir specialiojo padalinio „Achmat“ vadas Apti Alaudinovas.

A. Delimchanovas apkaltino „Vagner“ savininką problemų dėl šaudmenų trūkumo išpūtimu bei užsiminė apie tiesioginę J. Prigožino atsakomybę už nuostolius prie Bachmuto. Dar prieš mėnesį jis kalbėjo priešingai, priminė portalas „Kavkaz.Realiji“.

Tokios reakcijos priežastimi tapo J. Prigožino komentaras apie Čečėnijos padalinių perdislokavimą. A. Delimchanovą papiktino privačios karinės bendrovės „Vagner“ įkūrėjo žodžiai, kad jam „nesuprantama, kuo užsiima“ vadinamieji kadyrovcai. Valstybės Dūmos deputatas J. Prigožiną pavadino „tinklaraštininku, kuris visam pasauliui šaukia apie problemas“, nors Rusijos gynybos ministerija neva nuolatos teikė pagalbą samdiniams.

„Visi žinome, kiek žmonių žuvo Bachmuto kryptimi per 7–8 mėnesius, tu vadovavai. Visi žinome, kiek tuos 7–8 mėnesius tave palaikė Gynybos ministerija. Tau buvo duodama daugiau nei kam nors kitam, bet nepaisant to – šitiek aukų. Užteks taukšti“, – pareiškė A. Delimchanovas.

Dar gegužės mėnesio pradžioje jis pripažino privačios karinės bendrovės „Vagner“ nusiskundimus dėl šaudmenų trūkumo ir tada sakė, kad J. Prigožinas galėjo kreiptis pagalbos į jį.

Po verslininko komentaro pasisakė ir Čečėnijos prezidento padėjėjas, specialiojo padalinio „Achmat“ vadas A. Alaudinovas. Jis taip pat pareiškė, kad J. Prigožinas neva turėjo visus išteklius, kurių neturėjo „Achmat“.

Čečėnijos parlamento pirmininkas M. Daudovas nurodė, kad jeigu J. Prigožinas „toliau taip elgsis, nieko gero iš to nebus“. Taip pat jis pasiūlė privačios karinės bendrovės savininkui susitikti asmeniškai. J. Prigožinas kol kas komentarų nepateikė.

JAV Karo tyrimų instituto (ISW) analitikai teigia, kad čečėnų kritika J. Prigožinui gali būti dalis Kremliaus pastangų diskredituoti J. Prigožiną ir susilpninti jo poziciją, samdiniams traukiantis iš fronto.

„Kritika pasipylė birželio 1-ąją, jo gimimo dieną, kai J. Prigožinas pareiškė, jog „Vagner“ pasitrauks iš priekinės linijos“, – teigia analitikai.

Anksčiau laikyta, kad J. Prigožinas ir R. Kadyrovas yra sąjungininkai, teigta, kad juos vienija kritika Rusijos karinei vadovybei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją