Tai ketvirtadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Levados centro surengtos apklausos rezultatais.

Tyrimo duomenimis, respondentai, paklausti, kuriais politikais ir visuomenės veikėjais labiausiai pasitiki, dažniausiai minėjo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną (42 proc.). Antroje vietoje – premjeras Michailas Mišustinas (18 proc.), trečioje – užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas (14 proc.).

10 proc. Rusijos gyventojų pasitiki gynybos ministru Sergejumi Šoigu.

Respondentai dar įvardijo buvusį prezidentą Dmitrijų Medvedevą (4 proc.), RF komunistų partijos lyderį Genadijų Ziuganovą (4 proc.), Valstybės Dūmos pirmininką Viačeslavą Volodiną (3 proc.), Maskvos merą Sergejų Sobianiną (3 proc.).

Į šį sąrašą taip pat pateko propagandistas Vladimiras Solovjovas (2 proc.) ir Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas (2 proc.).

Iš Leningrado kilęs J. Prigožinas praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje už kriminalinius nusikaltimus praleido už grotų apie 10 metų. Iki karo su Ukraina jis buvo žinomas kaip „Putino virėjas“ ir privačios karinės kompanijos „Vagner“, kuri daugiausia vykdė operacijas Afrikoje ir Sirijoje, įkūrėjas.

2022 metų kovą grupuotė įsitraukė į karą prieš Ukrainą. J. Prigožinas Rusijos kalėjimuose užverbavo dešimtis tūkstančių kalinių, kurių dauguma žuvo Donbase, šturmuodami Bachmutą.

Pastaruoju metu smarkiai išaugo J. Prigožino aktyvumas žiniasklaidoje. Jis griežtai kritikuoja Rusijos gynybos ministeriją ir net patį V. Putiną, kurį pavadino „laimingu seneliu“.