Sunaikintos technikos nuotrauka publikuojama grupės „Telegram“ kanale. Kada tai buvo padaryta, nežinoma.

Anksčiau ketvirtadienį Rusijos laisvės legiono kovotojai ir Rusijos savanorių korpusas pranešė Rusijos teritorijoje vykdantys dar vieną operaciją.

Anot vieno iš kovotojų, veiksmai vyksta Belgorodo srities Šebekino miesto kryptimi.

„Mes, Rusijos laisvės legionas, šiuo metu esame prie mūsų tėvynės sienos, labai greitai vėl pajudėsime į Rusijos teritoriją, kad atneštume savo šaliai laisvę, taiką ir ramybę. Graivoronas tik pradžia“, – teigė kovotojai.

Rusijos savanorių korpusas komentare prie paskelbto vaizdo įrašo teigė, kad „prasidėjo žadėtas antras etapas“.

Rusijos Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas tikina, kad „priešo Belgorodo srityje nėra ir nebuvo“. Anot valdininko, pasienio rajonų ir miestų administracijos šiuo metu užsiėmusios žmonių evakuacija, nors dėl besitęsiančių apšaudymų procesas ir pristabdytas.

Belgorodo gubernatorius pranešė apie „intensyvų apšaudymą“

Belgorodo srityje pasienyje su Ukraina, Rusijos institucijų duomenimis, per intensyvų apšaudymą nukentėjo penki žmonės. Gubernatorius V. Gladkovas pareiškė, esą Šebekino miestelis „nepaliaujamai“ apšaudomas ir apkaltino dėl to Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Nuo vidurnakčio iš sovietų gamybos daugkartinių raketų paleidimo įrenginių „Grad“ esą buvo apšaudomas centras bei kraštiniai rajonai.

Ukrainos pusė to nepatvirtino. Duomenų iš karo teritorijos daugeliu atvejų nepriklausomai patikrinti nėra galimybės.

Rusų gubernatoriaus duomenimis, vienas vyras rastas be sąmonės su daugybe skeveldrų padarytų žaizdų. Kiti žmonės daugiausiai patyrė nesunkius sužalojimus. Sudegė vienas namas. V. Gladkovas paneigė pranešimus apie planuojamą miestelio evakuaciją.

Rusija prieš daugiau kaip 15 mėnesių įžengė į Ukrainą ir kasdien apšaudo kaimyninės šalies teritoriją. Tačiau ir Rusijos pasienio regionai skundžiasi dažnėjančiomis Ukrainos atakomis. Gegužę būta didelių susirėmimų Belgorodo srityje su ginkluotais kovotojais. Atsakomybę už akciją prisiėmė savanorių batalionas, kurį sudaro Ukrainos pusėje kovojantys rusai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją