Tara Reade, 1993 metais trumpai dirbusi J. Bideno biure Kongrese, sakė norinti likti Rusijoje po to, kai vienas respublikonų įstatymų leidėjas jai pasakė, kad jai gresia fizinis pavojus.

59 metų T. Reade transliuotame interviu žiniasklaidos grupei „Sputnik“ teigė, kad į Rusiją atvyko atostogų. Tačiau ji sakė: „Kai išlipau iš lėktuvo Maskvoje, pirmą kartą po labai ilgo laiko pasijutau saugi, girdima ir gerbiama“.

2020 metų pradžioje T. Reade pateko į laikraščių antraštes pareiškusi, kad tuometinis senatorius J. Bidenas 1993 metų rugpjūtį, kai jai buvo 29-eri, ją seksualiai išnaudojo Kapitolijaus kalvos koridoriuose.

Jos kaltinimai pasirodė kaip tik tuo metu, kai J. Bidenas intensyvino savo kampaniją prieš tuometinį prezidentą Donaldą Trumpą, kuris pats yra sulaukęs kaltinimų seksualiniu išnaudojimu ir išprievartavimu.

J. Bidenas kategoriškai paneigė jos teiginius. „Tai netiesa. Vienareikšmiškai sakau, kad to niekada nebuvo“, – sakė jis.

T. Reade sakė, kad po tariamo incidento ji pateikė skundą, tačiau jokių įrašų apie tai nerasta. Tik 1996 metų teismo dokumente užfiksuota, kad jos buvęs vyras paminėjo, jog ji skundėsi dėl seksualinio priekabiavimo dirbdama J. Bideno biure.

Neaišku, ar jos kaltinimai kada nors buvo oficialiai tiriami. Geopolitikos analitike save vadinanti T. Reade interviu „Sputnik“ teigė, kad po to, kai 2020 metais paviešino savo kaltinimus, jai buvo grasinama kalėjimu, kilo pavojus jos gyvybei, ji buvo vadinama Rusijos agente.

Sėdėdama šalia Marijos Butinos, Rusijos parlamentarės, kuri 2018 metais Vašingtone buvo suimta ir įkalinta kaip įtariama šnipė, T. Reade sakė žurnalistui, kad „visada mylėjo Rusiją“.

„Nelaikau Rusijos priešu, kaip ir daugelis mano bendrapiliečių Amerikoje“, – sakė ji.

Ji turėjo vieną „didelį“ prašymą. „Norėčiau paprašyti Rusijos pilietybės iš Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino“, – sakė ji.

„Pažadu būti gera pilietė“, – sakė ji, pridurdama, kad taip pat norėtų išsaugoti JAV pilietybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)