„Vagner“, kurios samdiniai veikia ne vienoje šalyje, darbo skelbimai šiose dviejose socialinės žiniasklaidos platformose per pastaruosius 10 mėnesių sulaukė beveik 120 tūkst. peržiūrų, teigia dezinformaciją nagrinėjanti Jungtinės Karalystės tyrimų organizacija „Logically“, – rašoma leidinio straipsnyje.

60-yje pranešimų dešimtimis kalbų, įskaitant prancūzų, ispanų ir vietnamiečių, buvo dalijamasi informacija apie kovotojų, IT specialistų, vairuotojų ir medikų darbo vietas, kurias „Vagner“ gali pasiūlyti. Juose taip pat buvo nurodyti kontaktiniai telefono numeriai, „Telegram“ paskyros ir reklamuojamas 240 tūkst. rublių (2 800 eurų) mėnesinis atlyginimas su priedais, įskaitant sveikatos priežiūrą.

Neaišku, kiek sėkmingos buvo tokios įdarbinimo kampanijos. Vis dėlto smurto kurstymas – ir Rusijos išpuolių prieš Ukrainą skatinimas – beveik neabejotinai yra atskirų „Facebook“ ir „Twitter“ paslaugų teikimo sąlygų, draudžiančių tokią informaciją, pažeidimas.

„Įvardijome „Vagner“ grupę pavojinga organizacija, o tai reiškia, kad ji negali būti mūsų platformose“, – sakė bendrovės „Meta“ atstovas spaudai. Jis pridūrė, kad bendrovė taip pat šalina turinį, kuriame „giriama ar iš esmės remiama „Vagner“, įskaitant ir darbo skelbimus, vos tik apie tai sužino“.

Į prašymą pateikti komentarą „Twitter“ atsiuntė automatinį atsakymą – kakučio paveiksliuką. Praėjusią savaitę ši socialinės žiniasklaidos įmonė pasitraukė iš Europos Sąjungos kovos su dezinformacija chartijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją