Kaip praneša portalas „rbc.ua“, tai per nacionalinį televizijos maratoną pareiškė Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas.

„Šios dronų atakos atskleidė tris dalykus. Pirma, Rusijos vidaus erdvė visiškai nekontroliuojama. Antra, nėra jokios apsaugos nuo smūgių iš oro ar sausumos, niekur. Šie dronai, žinoma, yra maži, bet jie, nors gegužės 9-ąją buvo uždrausta naudoti bepiločius orlaivius, ramiai pakilo ir nuskrido į Maskvą“, – sakė pareigūnas.

Jis taip pat mano, kad ši dronų ataka parodė Rusijos techninį nerangumą.

„Nei sistemos „Pancir“, nei elektroninės kovos priemonės, niekas neveikia. Ir tai sukrėtė Rusijos politinį elitą, nes parodė, kad Rusijoje visiškai lengva sukelti ginkluoto protesto nuotaikas ne tik Belgorodo srityje, bet ir bet kurioje kitoje teritorijoje“, – pabrėžė M. Podoliakas.

Portalas primena, kad antradienio rytą Maskvoje ir regione buvo pranešta apie bepiločių orlaivių ataką – kai kurie iš jų įsirėžė į gyvenamuosius namus.

Rusijos žiniasklaida rašė, kad atakoje dalyvavo 32 dronai, iš kurių 19 esą buvo numušti. Rusijos gynybos ministerija pranešė tik apie aštuonis dronus.

Taip pat buvo pranešta, jog Rusijos žiniasklaida gavo iš Rusijos prezidento administracijos tam tikrų nurodymų, kaip nušviesti bepiločių orlaivių ataką prieš Maskvą ir Maskvos sritį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją