Nors visoje šalyje šiuo metu fiksuojama šimtai miškų gaisrų, vienas jų pradėjo kelti pavojų Naujosios Škotijos miestui Halifaksui.

Ten po nepaprastosios padėties paskelbimo vėlų sekmadienį priemiesčių gyventojai buvo priversti skubiai evakuotis. Televizijos parodytuose vaizduose matyti dideli dūmų stulpai ir liepsnų sunaikinti namai bei automobiliai. Nepaisant to, pranešimų apie nukentėjusius žmones negauta.

Naujosios Škotijos premjeras Timas Houstonas ir Halifakso meras Mike'as Savage'as kalbėjo apie įtemptą ir beprecedentę situaciją. „Nuo vakar nesame išplėtę (evakuacinės zonos) perimetro, o tai suteikia šiek tiek vilčių, kad padėtis galbūt stabilizavosi“, – spaudos konferencijoje teigė M. Savage'as.

Teigiama, kad liepsnas kurstę vėjai pirmadienį pakeitė kryptį ir prie Halifakso priartėjusį gaisrą nustūmė atgal. Nepaisant to, pareigūnai tvirtina, kad gaisrus Naujojoje Škotijoje pažabotų tik stiprus lietus, kurio šią savaitę nenumatoma.

Skaičiuojama, kad pirmadienį miškai liepsnojo aštuoniose iš 13 Kanados provincijų ir teritorijų.

Pastaraisiais metais Vakarų Kanadoje vis stebimos ekstremalios orų sąlygos. Manoma, kad jų intensyvumą ir dažnumą didina klimato kaita.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją