Remiantis portalo „Baza“ informacija, sprogimas nugriaudėjo apie 4 valandą daugiaaukštyje, stovinčiame Atlasovo gatvėje, Naujosios Maskvos rajone.

Skelbiama, kad išdužo keleto butų langai.

„Baza“ rašo, jog namo, kuriame įvyko sprogimas, gyventojai rado daiktą, panašų į bepiločio sparną. Vadovaujantis policijos pareigūnų versija, būtent dronas galėjo būti sprogimo priežastimi.

Anot SOTA, incidento metu niekas nenukentėjo.

„Baza“ taip pat praneša, kad sprogimo vietoje dirba sprogmenų specialistai ir FSB pareigūnai.

Vadovaujantis pirmine versija, į namą galėjo atsitrenkti bepilotis, skridęs iš Kalugos srities Maskvos link.

Pažymima, kad greičiausiai bepilotis skrido itin žemai ir atsitrenkė į namo techninį aukštą.

Remiantis propagandinės naujienų agentūros „RIA Novosti“, cituojančios Rusijos Federacijos (RF) avarinių tarnybų darbuotoją, informacija, iš viso gegužės 30-osios naktį bepiločiai atsitrenkė į du Maskvoje esančius gyvenamuosius namus. Nukentėjusiųjų esą nėra.

Pažymima, kad vienas bepilotis pataikė į adresu Profsojuznaja 98 stovinčio gyvenamojo namo viršutinį aukštą ir apgadino fasadą bei išdaužė langus. Kitas bepilotis atsitrenkė į 24 aukštų gyvenamąjį namą Atlasovo gatvėje, Naujosios Maskvos rajone.

„RIA Novosti“ pranešė apie Profsojuznajos gatvėje esančio namo gyventojų evakuaciją. „Telegram“ kanalas „112“ pranešė apie daugiabutį namą atakavusį droną: „Dėl Lenino prospekte nukritusio drono yra nukentėjusių. Įvykio vietoje dirba gelbėjimo tarnybos.“

Dronų ataka Rusijoje

Pasak „RIA Novosti“, du dronai nukrito į gyvenamuosius namus Naujojoje Maskvoje. Vienu iš atvejų buvo apgadintas namo fasadas ir įstiklinimas.

Be to, netoli Maskvos esančiame Krasnogorske buvo pranešta apie sprogimo garsą.

„Telegram“ kanalas „Baza“ rašo, kad Pamaskvyje rytą buvo numušta daugiau kaip dešimt dronų.

Dronų ataka Rusijoje

Rusijos gynybos ministerija kaltę už Maskvoje surengtą dronų ataką verčia Kyjivui. Ministerijos darbuotojai teigia, kad iš aštuonių į sostinę skridusių bepiločių penkis Pamaskvėje numušė kompleksas „Pancir“, likę trys buvo neutralizuoti radioelektroninės kovos priemonėmis ir tapo nevaldomi.

Rusijos gynybos ministerijos pareiškimo nepriklausomi šaltiniai nepatvirtino.

Prieš tai Maskvos meras Sergejus Sobianinas pranešė, kad sostinę ankstyvą rytą atakavo dronai. Esą nežymiai apgadinti keli gyvenamieji pastatai, nesunkiai nukentėjo du žmonės. Socialiniuose tinkluose buvo kalbama apie 25 bepiločius, skridusius Maskvos link.

Aleksejus Rogozinas, savarankiškos nekomercinės organizacijos „Centr razvitiya transportnich technologij“ vadovas, mano, kad prieš Maskvą puolusius dronus elektroninės karybos priemonės yra neveiksmingos.

„Maskva buvo atakuota anksčiau nežinotais lėktuvo tipo bepiločiais, pasižyminčiais aerodinamine schema „antis“. Tokiais pačiais, kokie buvo naudojami gegužės 26 d. Krasnodare surengto puolimo metu. Varomoji sistema – vidaus degimo variklis, sparnų ilgis – ne mažesnis nei keturi metrai, teorinis veikimo nuotolis – 400–1000 km. Vienas toks aparatas turėtų kainuoti apie 30–200 tūkst. JAV dolerių (28–187 tūkst. eurų). Radioelektroniniai dronų slopintuvai prieš šiuos bepiločius paprastai būna neveiksmingi. Vienintelis būdas efektyviai su jais kovoti – numušinėti“, – A. Rogoziną cituoja „Astra“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)