Kaip praneša leidinys „Nový Čas“, tai pareiškė Slovakijos prezidentė Zuzaną Čaputova.

„Įsitikinkime, kad galime ne tik sukurti laisvės ir demokratijos erdvę Europoje, bet ir ją išsaugoti“, – sakė valstybės vadovė.

Z. Čaputova priminė, kad Europos Sąjungos efektyvumas ir vienybės jausmas pasitvirtino, kilus energetikos krizei ir įvedus bendras sankcijas Rusijai dėl jos agresijos Ukrainoje.

Pasak Z. Čaputovos, pagalba užpultai šaliai yra ne tik tarptautinio solidarumo išraiška, bet ir savigynos priemonė.

„Padėdami Ukrainai, mes laikome agresorę Rusiją toliau nuo mūsų sienų ir taip pat padedame sau“, – pridūrė ji, užsimindama apie Kremliaus ekspansinę retoriką.

Slovakijos prezidentė pabrėžė, kad būtina gerbti tarptautinę teisę ir bausti tuos, kurie ją pažeidė.

Prieš metus Slovakija perdavė Ukrainai oro gynybos sistemą S-300. Tada tai patvirtino tuometis Slovakijos premjeras Eduardas Hegeris. Neseniai Slovakijos gynybos ministras Martinas Sklenaras pareiškė, kad šis kompleksas iki šiol atlieka savo užduotis Ukrainoje.

Balandį buvo sužinota, kad Slovakija baigė naikintuvų MiG-29 perdavimą Ukrainai. Visi žadėti 13 lėktuvų jau yra Ukrainoje.

Naujasis Slovakijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Miroslavas Vlahovskis taip pat pareiškė, kad, atėjus naujai vyriausybei, šalies pozicija Ukrainos atžvilgiu nesikeičia. Slovakija ir ateityje teiks Ukrainai paramą ir pagalbą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją