71 metų pietietis perima valdžią iš 80 metų šiauriečio, o daugiausiai gyventojų Afrikos žemyne turinčią valstybę krečia ekonominiai sunkumai ir saugumo krizė.

Prisaikdinimo ceremonijoje Abudžos Erelio aikštėje dalyvavo užsienio šalių vadovai – Pietų Afrikos Respublikos prezidentas Cyrilas Ramaphosa, Ruandos prezidentas Paulas Kagame ir Ganos prezidentas Nana Akufo-Addo, taip pat JAV, Jungtinės Karalystės ir Kinijos delegacijos.

Viceprezidentu prisaikdintas Kashimas Shettima, perėmęs pareigas iš Yemi Osinbajo.

Valdančiosios partijos duetas buvo paskelbtas vasario 25 dieną vykusių rinkimų nugalėtoju, surinkęs 8,8 mln. balsų ir reikiamą skaičių biuletenių dviejuose trečdaliuose Nigerijos valstijų.

Pagrindinis opozicijos lyderis Atiku Abubakaras, užėmęs antrąją vietą, ir likęs trečias Peteris Obi užginčijo rezultatus teisme, teigdami, kad jie buvo suklastoti.

Rinkimų komisija pripažino, kad per balsavimą buvo „klaidų“, tačiau atmetė teiginius, kad procesas nebuvo laisvas ir sąžiningas.

Politikos „krikštatėviu“ vadinamas B. Tinubu per rinkimų kampaniją teigė, kad „dabar mano eilė“ valdyti Nigeriją, didžiausią Afrikos ekonomiką.

Jis pabrėžė savo patirtį dirbant Lagoso gubernatoriumi nuo 1999 iki 2007 metų, kai, pasak šalininkų, buvo modernizuotas šis Nigerijos verslo centras.

Tačiau naujasis prezidentas taip pat susiduria su kaltinimais korupcija, kuriuos jis neigia, ir klausimais dėl savo sveikatos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją