Y. Musevenis „pritarė 2023 metų kovos su homoseksualumu įstatymo projektui. Dabar jis tampa 2023 metų kovos su homoseksualumu įstatymu“, – sakoma pareiškime, paskelbtame oficialioje prezidentūros tviterio paskyroje.

Ugandos parlamentas tviteryje pranešė, kad Y. Musevenis pritarė naujam teisės akto projektui, kurį anksčiau šį mėnesį priėmė įstatymų leidėjai.
Prezidentas paragino parlamento narius pataisyti įstatymo projektą, vis dėlto dauguma griežtų nuostatų, sukėlusių pasipiktinimą Vakaruose, buvo paliktos.

Pataisytame įstatymo variante paaiškinta, kad prisipažinimas apie homoseksualumą nebus laikomas nusikaltimu, tačiau „dalyvavimas homoseksualumo veiksmuose“ bus nusikaltimas, už kurį grės laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Nors Y. Museveni patarė įstatymų leidėjams išbraukti nuostatą, pagal kurią „homoseksualumas sunkinančiomis aplinkybėmis“ laikomas nusikaltimu, už kurį taikoma mirties bausmė, parlamentarai šį patarimą atmetė, o tai reiškia, kad už pakartotinius veiksmus gali būti skirta mirties bausmė.

Uganda jau daug metų netaiko mirties bausmės.

Įstatymo projektą pasmerkė JAV, Europos Sąjunga ir tarptautinės žmogaus teisių organizacijos, tačiau pačioje Ugandoje sulaukė didelio visuomenės palaikymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją