„Okupantai iš įvairių ginklų 250 kartų atidengė ugnį Bachmuto kryptimi. Atsakydamos mūsų pajėgos taip pat surengė smūgius, sunaikinta 80 okupantų, 99 sužeisti, vienas rusų kareivis paimtas į nelaisvę. Sunaikintos trys savaeigės haubicos, viena elektroninės kovos sistema ir vienas amunicijos sandėlis“, – sakė S. Čerevatas.

Jo teigimu, dabar Rusijos kariuomenė persirikiuoja, grupės „Vagner“ samdiniai keičiami kitais daliniais.

S. Čerevatas pateikė ir atnaujintą informaciją apie padėtį prie Kupiansko. Jo žodžiais, ten priešai iš artilerijos apšaudė 342 kartus, įvyko du kariniai susirėmimai, įsibrovėliai iš Rusijos surengė tris atakas iš oro. Likviduota 20 okupantų, 52 sužeisti. Be to, Ukrainos kariuomenė sunaikino Rusijos haubicos ginklą D-20.

Rusijos samdinių grupuotės „Vagner“ veiksmus S. Čerevatas apibūdino kaip pabėgimą iš mūšio lauko. Jis sakė, kad nepaisant Rusijos žiniasklaidos pranešimų apie vadinamąją sėkmę ir pasiektus tikslus, per pastaruosius 10 mėnesių Rusijos kariuomenei nepavyko visiškai užimti Bachmuto. Grupės „Vagner“ likučių pakeitimą galima palyginti su pabėgimu iš mūšio lauko po pralaimėjimo, pridūrė S. Čerevatas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją