Kaip pranešė penktadienį „Ukrinform“, apie tai per spaudos konferenciją informavo Donecko srities karinės administracijos atstovas Oleksandras Vdovenka.

„Iš gyvenviečių, kuriose vyksta aktyvūs karo veiksmai, priverstinai evakuoti 128 vaikai kartu su tėvais arba teisėtais atstovais. Gyvenvietėse, kuriose vyksta karo veiksmai, liko aštuoni vaikai: keturi - Bachmute, vienas - Avdijivkoje (jį slepia tėvai), du – Krasnohorivkoje, vienas - Keramiko gyvenvietėje (tėvai kategoriškai nesutinka, kad jis būtų evakuotas)“, – pažymėjo pareigūnas.

Pasak jo, šie duomenys yra gegužės 23 d., o privaloma vaikų su tėvais, pavaduojančiais asmenimis ar kitais teisėtais atstovais evakuacija prasidėjo 2023 metų balandžio 7 dieną. Ši priverstinė evakuacija apėmė 21 gyvenvietę.

O. Vdovenka paragino visus gyventojus išvykti į saugesnius Ukrainos regionus. „Deja, okupantų apšaudymai darosi vis dažnesni. Beveik kiekvieną dieną gaunama pranešimų apie sužeistus ir žuvusius civilius, todėl nerizikuokite savo ir savo vaikų gyvybėmis. Atminkite: evakuacija gelbsti gyvybes“, – pabrėžė jis.

Kaip pranešama, Rusijos pajėgos nuolat apšaudo Donecko sritį, priešas kasdien žudo ir žaloja civilius gyventojus, naikina infrastruktūros objektus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)