„Nepaskendo, bet į jį buvo pataikyta, ženkliai apgadintas korpusas ir įranga. Dabar rusai skubiai remontuoja“, – nurodė leidinio pašnekovas.

Ketvirtadienį socialiniuose tinkluose, įskaitant neoficialų Ukrainos karių „Telegram“ kanalą „Operativnij VSU“, atsirado 14 sekundžių trukmės videoklipas, kuriame užfiksuota prieš rusų laivą surengta ataka. Vaizdo įrašą padarė vienas iš jūrinių dronų.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip bepilotis artėja prie Rusijos laivo ir priplaukia prie kairiojo borto, tada vaizdo įrašas nutrūksta.

„Ukrainskaja pravda“ šaltinis patvirtino vaizdo įrašo autentiškumą. Ir portalas „Meduza“ įsitikinęs, kad vaizdo įraše matomas laivas yra „Ivan Churs“. Prie tokios pačios išvados priėjo ir OSINT analitikai.

Penktadienį pasirodė dar vienas atakos prieš šį rusų laivą vaizdo įrašas, kuriuo remdamasi Ukrainos žiniasklaida teigia, kad laivas iš tiesų galėjo būti apgadintas.

Rusija trečiadienį patvirtino, kad laivas buvo atakuotas, tačiau tvirtino, esą ataka atremta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją