A. Obradoras pavadino D. Boluartę „uzurpatore“ ir nesutiko perleisti jai pirmininkavimo Ramiojo vandenyno aljanso Lotynų Amerikos prekybos blokui.

D. Boluarte perėmė valdžią po to, kai buvęs kairiųjų pažiūrų Peru prezidentas Pedro Castillo pernai gruodį buvo nušalintas nuo pareigų ir suimtas už mėginimą paleisti parlamentą ir valdyti šalį dekretu.

P. Castillo nušalinimą kritikavo kairiosios Lotynų Amerikos sąjungininkės, įskaitant Meksiką, kuri suteikė prieglobstį P. Castillo žmonai ir vaikams.

Vasarį D. Boluarte paskelbė apie Peru ambasadoriaus Meksikoje atšaukimą, o anksčiau šį mėnesį A. Obradoras atsisakė perduoti Peru numatytą pirmininkavimą Ramiojo vandenyno aljanse, teigdamas, kad D. Boluarte nėra teisėta prezidentė.

Ketvirtadienį Peru parlamentas 65 balsais už, 40 prieš ir dviem susilaikius pritarė pasiūlymui prieš A. Obradorą dėl, pasak jų, „nesikišimo į kitos valstybės reikalus principo“ pažeidimo.

Pasiūlyme Užsienio reikalų ir Vidaus reikalų ministerijoms nurodyta „imtis būtinų veiksmų, kad Meksikos prezidentas nepatektų į šalies teritoriją“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją