Vyras buvo sulaikytas anksti penktadienį prie savo tėvo namų Nakano mieste, pranešė Japonijos televizijos stotis NHK ir naujienų agentūra „Kyodo“.

Keturi žmonės, įskaitant du policijos pareigūnus, ketvirtadienį buvo nužudyti per išpuolį Nakano mieste, Nagano prefektūroje Honšiu saloje, pranešė žiniasklaida. Jos teigimu, peiliu ir šautuvu ginkluotas kaukėtas vyras užpuolė kelis žmones.

Įtariamasis netoli tėvo namų mirtinai subadė moterį ir iš medžioklinio šautuvo nušovė du policininkus, o paskui užsibarikadavo viduje, policijos pranešimus citavo „Kyodo“. Prie namo taip pat buvo aptikta sužalota ir be sąmonės vyresnė moteris, vėliau ji buvo paskelbta mirusi.

Pasak pranešimų, 31 metų įtariamas užpuolikas vilkėjo maskuojamuosius drabužius, buvo su kepure ir akiniais nuo saulės, kaukėtas. Jis pabėgo, bet anksti penktadienį netoli ūkio buvo policijos sulaikytas.

Tokie smurtinių nusikaltimų atvejai, kaip šis išpuolis vakarų regiono kaimiškoje vietovėje, Japonijoje reti, nusikalstamumas šalyje mažas, galioja vieni griežčiausių pasaulyje ginklų įstatymų.

Kol kas nenustatytas joks žmogžudysčių motyvas, taip pat oficialiai nepaskelbta įtariamojo tapatybė, nors kelios vietos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad jis yra Nakano miesto asamblėjos pirmininko sūnus.

Pernai liepą Japonija buvo sukrėsta, kai vidury baltos dienos greičiausiai iš savadarbio ginklo buvo nušautas buvęs šalies ministras pirmininkas Shinzo Abe. Praėjusį mėnesį buvo suimtas vyras, įtariamas sviedęs sprogmenis į ministrą pirmininką Fumio Kishidą per jo kampaniją vakariniame Vakajamo mieste. F. Kishida nenukentėjo, įvykio vietoje sulaikytam vyrui bus atlikta psichiatrinė ekspertizė, šią savaitę pranešė regiono teismas. Savo motyvo įtariamasis neatskleidė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją