„Ardomasis sąmokslas yra vienas sunkiausių nusikaltimų, kuriuos gali padaryti amerikietis“, – skelbdamas nuosprendį sakė teisėjas Amitas Mehta.

„Jūs keliate nuolatinę grėsmę ir pavojų šiai šaliai, – A. Mehta sakė S. Rhodesui, kuris vadovavo „Oath Keepers“ ir su ginklu rankose dalyvavo tuometinio prezidento Donaldo Trumpo šalininkų išpuolyje prieš Kapitolijų.

„Esate protingas, charizmatiškas ir įtikinamas, todėl, atvirai kalbant, esate pavojingas“, – sakė A. Mehta, atmesdamas S. Rhodeso teiginį, kad jis yra „politinis kalinys“.

Skirta bausmė trumpesnė nei 25 metai, kurių siekė vyriausybė, nors A. Mehta sutiko su argumentu, kad „Oath Keepers“ planas smurtu sutrukdyti Joe Bidenui tapti prezidentu prilygsta terorizmui.

Prieš pat nuosprendžio paskelbimą S. Rhodesas, dėvėdamas akies raištį ir apsirengęs oranžiniu kalėjimo kombinezonu, įžūliai gynė savo grupuotę ir veiksmus, kuriais jie palaikė D. Trumpą.

„Aš esu politinis kalinys, – pareiškė jis, lygindamas save su garsiuoju sovietų disidentu Aleksandru Solženicynu. – Vienintelis mano nusikaltimas – priešinimasis tiems, kurie naikina mūsų šalį“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją