Videoklipą su juo savo „Telegram“ kanale paskelbė Ukrainos karininkas Anatolijus Stefanas, šaukiniu Štirlicas.

Vaizdo įraše sakoma, kad jis nufilmuotas būtent šiandien, gegužės 25-ąją.

Rusijos propagandistai, remdamiesi „nežinomu“ šaltiniu, trečiadienį skelbė, neva V. Zalužnas „gegužės pradžioje prie Chersono patyrė galvos traumą ir šrapnelio žaizdų per rusų raketos smūgį, kurio taikiniu buvo karinės vadovybės punktas“.

Rusijos propagandinė žiniasklaida tikina, esą V. Zalužnas buvo sužeistas gegužės 8 dieną Dniepropetrovsko Pavlograde. Ukrainos gynybos ministerija jau anksčiau tai paneigė.

Rusų informacinę kampaniją dėl V. Zalužno Ukrainos gynybos viceministrė Anna Maliar anksčiau šį mėnesį aiškino tuo, kad sunkių kovų Bachmute įkarštyje Rusija nori demoralizuoti Ukrainos karius.

„Spaudimas Bachmute pasiekė tokį piką, kai net keli mūsų demoralizuoti kariai jiems gali pagerinti situaciją“, – teigė ji.

Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus Oleksijaus Danilovo aiškinimu, Rusijos propagandistai tokiomis žinutėmis apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado V. Zalužno „sužalojimus“ ar net „mirtį“ bando dangstyti informaciją apie operaciją Belgorodo srityje.

„Jie nori kažkaip nukreipti dėmesį informacinėje erdvėje nuo gėdingų nesėkmių, kurias patyrė savo teritorijose, kai Rusijos Federacijos piliečiai buvo Rusijoje. Žinoma, dabar jiems reikalingas koks nors naujienų vertas pretekstas, galintis permušti šią informacinę bangą“, – trečiadienį teigė O. Danilovas.

Jis taip pat tvirtino, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadui viskas gerai – jis sveikas ir gyvas. O. Danilovas patikslino, kad V. Zalužnas dalyvavo vakarykščiame karinės vadovybės susirinkime.

„Ukrainos prezidentas ir vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Volodymyras Zelenskis 2023 metų gegužės 24 dieną 10 val. dalyvavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadui Valerijui Zalužnui ir kitiems karinėms vadovybės nariams pristatant naujausią ataskaitą“, – tviteryje rašė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)