„Telegram“ kanale jie pasidalino vaizdo įrašu. Pasak žiniasklaidos, sprendžiant iš ženklo, kovotojai yra Rusijos Belgorodo srities Glotovo kaime.

„Žinoma, šį kartą niekam nereikia įrodinėti, kad savo vaizdo įrašą filmavome ne Kyjivo srityje, o tėvynėje. Nepaisant to, nusprendėme tokius vaizdo įrašus paversti gražia tradicija! Šlovė Rusijos savanorių korpusui!“ – rašoma pranešime.

Paskelbtame vaizdo įraše vienas iš kovotojų teigia, kad „kovos liepsna plinta visoje šalyje“. „Laukite mūsų savo gyvenvietėje“, – sako jis.

Ukrainos pusėje kovojantys Rusijos piliečiai trečiadienį sėkme pavadino drąsią misiją siųsti savanorių grupes per sieną į pietų Rusiją ir atgal.

Rusija antradienį pranešė panaudojusi reaktyvinius lėktuvus ir artileriją, kad atremtų ginkluotus užpuolikus, kurie iš Ukrainos perėjo į pietinę Belgorodo sritį taip atskleisdami silpnąsias Rusijos sienos vietas.

Šiaurės Ukrainoje, netoli pasienio, Rusijos savanorių korpuso įkūrėjas Denisas Kapustinas, žinomas kaip „White Rex“, sakė žurnalistams: „Bet kokį Rusijos valstybinės sienos kirtimą ir sėkmingą grįžimą atgal tikrai galima vadinti sėkme.“

„Operacija tęsiasi, – angliškai su britišku akcentu pridūrė barzdotas Maskvoje gimęs kovotojas. – Ji neabejotinai turi įvairius etapus, taigi pirmąjį etapą laikome sėkmingu.“

„Kiekviena operacija, vykstanti Rusijos teritorijoje, priverčia karinę vadovybę perkelti daug pajėgų būtent į tą kvadrantą, todėl atidengiamos kai kurios fronto dalys, sienos atkarpos“, – sakė jis.

„Nuostabi operacija“

Žiniasklaidai skirtame pristatyme jį supo apie 30 Savanorių korpuso ir Rusijos laisvės legiono kovotojų, dauguma jų veidus slėpė po skarelėmis, o žurnalistams buvo suteikta galimybė užduoti klausimų šioms paslaptingoms grupuotėms.

Dvi antikremliškos grupuotės prisiėmė atsakomybę už išpuolį Belgorodo srityje. Rusijos valdžios institucijos pranešė, kad vienas žmogus žuvo, o keliolika buvo sužeisti.

Rusijos laisvės legiono vado pavaduotojas, kuris nurodė savo šaukinį „Cezaris“, taip pat pavadino operaciją „nuostabia“.

Jie pozavo tarptautinei žiniasklaidai karinėje šaudykloje prie šarvuočio, kuris, jų teigimu, yra įsiveržimo trofėjus, ir jiems, jų teigimu, nereikėjo Ukrainos kariuomenės pagalbos ir įrangos.

Rusijos piliečių triukas, patekęs į laikraščių antraštes, suglumino Kremlių, tačiau taip pat sukėlė klausimų dėl galimo karo eskalavimo už Ukrainos sienų, kraštutinių dešiniųjų Rusijos nacionalistų dalyvavimo ir dėl to, kaip tai paveiks Vakarų sąjungininkų pasirengimą tiekti Ukrainai ginklus.

Kovotojai teigė, kad Rusijoje praleido beveik 24 valandas ir grįžo ankstyvą trečiadienio rytą.

Maskva teigė, kad Rusijos pajėgos nukovė daugiau kaip 70 kovotojų, tačiau grupuotės neigė Rusijos teiginius apie masines aukas. D. Kapustinas sakė, kad buvo lengvai sužeisti du jo kovotojai.

Rusų partizanai

„Kovojame savo karą“

Maskvos atsakas parodė, kad „Rusijos karinė ir politinė vadovybė visiškai nepasirengusi tokiems dalykams“, – sakė jis.

D. Kapustinas anksčiau buvo neonacių drabužių prekės ženklo, taip pat vadinamo „White Rex“, įkūrėjas ir buvo siejamas su futbolo chuliganais. Kai kurie jo kovotojai atvirai reiškė neonacistines pažiūras. Savo narius jis apibūdino kaip „dešiniojo sparno konservatorius, tradicionalistus, dešiniuosius“.

Paklaustas, ar Vakarų lyderiai pritartų jų žingsniui išplėsti karą į Rusiją, jis gūžtelėjo pečiais: „Čia jums spręsti, aš nežinau. Mes kariaujame savo karą, jūs galbūt kariaujate savo“.

Šią misiją jis pavaizdavo kaip kovą prieš prezidento Vladimiro Putino „neteisingumą“ ir „kankinimus“, ir paragino kitus rusus veikti. „Noriu įrodyti jiems (rusams), kad galima kovoti su tironais ir kad Putino valdžia nėra beribė“, – sakė jis.

Ukraina „mus padrąsino“, tačiau ginklų, įrangos ar instrukcijų šiai misijai nesuteikė, sakė D. Kapustinas po to, kai filmuotoje medžiagoje parodė automobilius, kuriuos „The New York Times“ įvardijo kaip amerikietiškus.

„Cezaris“ sakė, kad jo grupuotė pirko “Humvees“ „tarptautinėse parduotuvėse, karo parduotuvėse“, panaudodama surinktas aukas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)