Surinkti įrodymai, kad S. Skuratovas padėjo Rusijos Federacijos gynybos ministerijai perkelti Rusijos kareivius prie Ukrainos sienos. Tam jis parūpino šešis civilius lėktuvus, jais buvo skraidinami rusai šauktiniai, taip pat jų ginklai ir amunicija.

Nustatyta, kad nuo 2022 m. spalio pradžios, padedant S. Skuratovui, invazijos pajėgos atliko 11 „karinių“ skrydžių į Platovo oro uostą Rostovo srityje. Po to atskraidinti rusų daliniai buvo perkelti į Ukrainą dalyvauti karo veiksmuose Rytų ir Pietų frontuose.

Remdamasi surinktais įrodymais, SBU pateikė generaliniam direktoriui kaltinimus pagal Ukrainos baudžiamąjį kodeksą agresijos karo planavimu, inicijavimu ir vykdymu. Nusikaltėliui gresia iki 15 metų nelaisvės. Imamasi visapusiškų priemonių, kad jis būtų patrauktas atsakomybėn už nusikaltimus prieš Ukrainą.

Anksčiau „Ukrinform“ pranešė, kad „Ižavia“ oro linijų generaliniam direktoriui už akių pareikšti kaltinimai suorganizavus neteisėtus keleivinius skrydžius į laikinai okupuotą Krymą ir iš jo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją