„Rusai pražudė dešimtis tūkstančių civilių, sunaikino daugiau kaip 1,3 tūkst. namų ir toliau griauna tuos, kurie buvo apgadinti per jų atakas“, – rašoma tarybos „Telegram“ kanale. Remiantis įrašu, plevėsuojant Ukrainos vėliavai Mariupolis buvo plėtros ir galimybių miestas, o okupantai jį pavertė sudaužytų vilčių, griuvėsių ir išlikimo miestu.

Taryba paskelbė kelis vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti įvairiose miesto gatvėse Rusijos paleistų bombų ir artilerijos sviedinių sugriauti namai.

„Skirtingi okupuoto Mariupolio rajonai. Jie turi vieną bendrą bruožą: rusų sunaikintus namus ir kvartalus“, – nurodė taryba. Jos teigimu, kiekvienas Mariupolio gyventojas tiki ir laukia Ukrainos pergalės bei jų gimtojo miesto išlaisvinimo iš „rusiškojo pasaulio“ gniaužtų.

„Ukrinform“ primena, kad Rusijos ginkluota agresija Mariupolyje sukėlė didžiulę humanitarinę katastrofą. Griuvėsiais paversta apie 90 proc. miesto. Okupantai rusai tęsia apgadintų pastatų naikinimą, kad paslėptų savo nusikaltimų pėdsakus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją