Rusija tęs savo „specialiąją karinę operaciją“ iki galo, kol įtvirtins savo interesus ir pasieks savo tikslus – arba kovos keliu, arba „kitomis prieinamomis priemonėmis“, – D. Peskovo žodžius trečiadienį citavo valstybinė naujienų agentūra TASS, vartodama Maskvos mėgstamą terminą, kuriuo ji apibūdina prieš 15 mėnesių pradėtą karą prieš kaimyninę šalį.

Pasak D. Peskovo, šiuo metu nėra jokių požymių, kad būtų galima rasti taikų sprendimą. Derybos su Kyjivu neįmanomos, nes pati Ukrainos vadovybė „uždraudė bet kokias derybas su Rusija“, sakė Kremliaus atstovas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis taikos derybų išankstine sąlyga iškėlė Rusijos karių išvedimą iš okupuotų Ukrainos teritorijų.

Tuo tarpu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vaizdo pranešime, adresuotame saugumo konferencijai Maskvoje, kalbėjo apie „didėjantį nestabilumą pasaulyje“ savo paties pradėto karo fone.

V. Putinas atsakomybę už šiuos pokyčius primetė Vakarams, sakydamas, kad Vakarų galingosios valstybės stengiasi išlaikyti pasaulinį dominavimą kitų šalių sąskaita. Kremliaus vadovas dar kartą „neokolonializmu“ apkaltino Vakarų valstybes, kurios padeda Ukrainai gintis nuo Rusijos invazijos tiekdamos ginklus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją