Vyriausybės ministras Eduardo del Castillo buvo iškviestas į parlamentą pateikti ataskaitos apie Santa Kruso regiono konservatorių gubernatoriaus ir garsaus opozicijos veikėjo Luiso Fernando Camacho įkalinimą gruodžio mėnesį. E. del Castillo teigė, kad areštas teisėtas, kritikavo L. F. Camacho partijos „Creemos“ parlamentarus, vadino juos „radikalais, vagimis, smurtinėmis grupuotėmis, atėjusiomis ištuštinti Bolivijos žmonių pinigines“.

Jam kalbant, grupė opozicijos įstatymų leidėjų iškėlė plakatus, tarp jų su šūkiu „Kai yra politinių kalinių, nėra demokratijos“, taip pat E. del Castillo nuotraukas su užrašu „Teroro ministras“. Saujelei vyriausybę palaikančių parlamentarų pamėginus pašalinti plakatus, pratrūko muštynės, maždaug 20 įstatymų leidėjų kelias minutes smūgiavo vieni kitiems, rodo socialiniuose tinkluose paskelbti vaizdai.

Muštynės baigėsi be rimtų sužalojimų. Ataskaitos pristatymas buvo trumpam sustabdytas, „Creemos“ įstatymų leidėja Maria Rene Alvarez apkaltino E. del Castillo sukursčius agresiją.

Tai naujausias epizodas, išryškinęs susiskaldymą šioje Andų šalyje. Opozicija tvirtina, kad Bolivijoje yra maždaug 180 sulaikytų politinių kalinių. Kairiųjų vyriausybė kaltina juos 2019 m. prisidėjus prie tariamo perversmo prieš buvusį prezidentą Evo Moralesą ir parėmus jo įpėdinę dešiniųjų prezidentę Jeanine Anez, ji taip pat kalėjime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją