Tai trečiadienį „Telegram“ kanale pranešė Ukrainos sausumos kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis, kuriuo remiasi portalas „rbc.ua“.

„Mūsų pajėgos tęsia gynybos operaciją ir pasiekia laimėjimų flanguose prie Bachmuto“, – sakė jis.

Anot O. Syrskio, per mūšius prie Bachmuto Ukrainos kariams pavyko paimti į nelaisvę samdinį iš privačios karinės kompanijos „Veteran“. Ją Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu įkūrė kaip atsvarą Jevgenijaus Prigožino privačiai karinei kompanijai „Vagner“.

Okupantas prisipažino, kad turi labai didelę alimentų skolą ir „reikėjo užsidirbti pinigų“. Anot ruso, jis neturėjęs kito pasirinkimo – „arba į kalėjimą, arba čia“ (į frontą).

„Mums buvo pasakyta, jog jei mes nevažiuosime kariauti, tai būsime sukrauti į sunkvežimius, ir mūsų niekas daugiau nebepamatys“, – skundėsi S. Šoigu samdinys.

„rbc.ua“ primena, jog tai jau antras „Veteran“ samdinys, patekęs į ukrainiečių nelaisvę prie Bachmuto.

JAV diplomatas: Rusijos ginkluotosios pajėgos jau neįstengia veržtis į priekį

Buvęs JAV specialusis atstovas Ukrainai Kurtas Walkeris interviu portalui „rbc.ua“ teigė, kad Rusijos kariuomenė fronte jau neįstengia veržtis į priekį. To priežastis – prastas aprūpinimas ir blogas vadovavimas.

Pasak diplomato, Ukraina jau pasiekė tam tikrą pergalę, nes Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas apskritai norėjo sunaikinti valstybę, bet jam nepavyko to padaryti.

„Kai dėl įvykių mūšio lauke, tai akivaizdu, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos jau nebegali veržtis į priekį. Jos mėgino, labai aktyviai mėgino pulti pastaraisiais mėnesiais ir žiemą, bet jos neorganizuotos, jos negali įsitvirtinti pozicijose“, – teigė K. Walkeris.

Anot jo, Rusijos armija nepasiekia laimėjimų fronte todėl, kad yra blogai aprūpinama, vadovaujama, kontroliuojama ir koordinuojama.

„O štai Ukrainos kariuomenė yra gerai parengta, gerai aprūpinta, integruota, jos vadovybė stipri. Tai bus lemiamas veiksnys artimiausiais mėnesiais, kai Ukrainos kariai žengs į priekį“, – pridūrė buvęs JAV specialusis atstovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją