„Ankaros vyriausiajai prokuratūrai pateikėme šimtus skundų dėl šmeižto, įžeidimų ir dezinformacijos“, – telefonu sakė K. Kiliçdaroglu advokatas Celalas Çelikas.

Opozicija nori, kad žmonės, sukūrę ir paskleidę „šį melą“ socialinėje žiniasklaidoje, būtų patraukti atsakomybėn, pridūrė C. Çelikas, jo kūrimu kaltindamas prezidento Recepo Tayyipo Erdogano kanceliariją.

R. T. Erdoganas ir R. Kiliçdaroglu sekmadienį dalyvaus antrajame prezidento rinkimų ture.

Per savo rinkiminius mitingus R. T. Erdoganas rodė K. Kiliçdaroglu vaizdo įrašą, kuriame buvo matyti, kaip PKK narys dainuoja pagrindinės opozicinės CHP partijos kampanijos dainą. Šių vaizdų nebuvo galima nepriklausomai patikrinti.

„Kiliçdaroglu filmavosi su teroristais Kandile, – sakė R. T. Erdoganas, turėdamas omenyje PKK bazę Irako Kandilo kalnuose. – Suklastoti ar ne, jie filmavo vaizdo įrašus su tais, kurie yra Kandile, o PKK nariai vaizdo įrašais rodė savo paramą Kiliçdaroglu“.

K. Kiliçdaroglu savo atsakyme tviteryje pareiškė, kad R. T. Erdoganas yra „sukčius (vaizdo įrašų) klastotojas“. Savo pyktį taip pat išreiškė daugybė įtakingų socialinės žiniasklaidos vartotojų, o antradienio popietę Turkijoje tviteryje tendencija „montaj“ (montažas) pagal populiarumą buvo 4 vietoje.

Atsakydamas K. Kilicdaroglu, Turkijos prezidentūros komunikacijos direktorius Fahrettinas Altunas tviteryje apkaltino jį įžeidus prezidentą. Pasak jo, žmonės „duos pamoką“ tiems, kurie įžeidinėja R. T. Erdoganą.

Gegužės 14 dieną vykusiame pirmajame rinkimų ture R. T. Erdoganas aplenkė R. Kiliçdaroglu. Pirmadienį R. T. Erdoganas gavo dar vieną postūmį savo perrinkimo kampanijai – jį parėmė griežtosios linijos nacionalistas, kuris liko trečias.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją