„Taip, tai tiesa“, – sakė šaltinis, atsakydamas į klausimą, ar Lenkija patvirtina ES užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio žodžius apie tai, kad keliose šalyse, tarp jų ir Lenkijoje, pradedami Ukrainos pilotų mokymai valdyti F-16.

Lenkijos vyriausybė pažymėjo, kad oficiali informacija šiuo klausimu bus pateikta vėliau.

Kartu šaltinis pabrėžė, kad Varšuva visais įmanomais būdais stengiasi aktyviai padėti Kyjivui, pavyzdžiui, apmokant ukrainiečių tankistus kariauti su „Leopard 2“.

Kaip pranešė „Ukrinform“, antradienį Briuselyje, prieš ES Užsienio reikalų tarybos posėdį J. Borrellis pranešė, kad keliose šalyse pagaliau prasidėjo ukrainiečių F-16 pilotų mokymai. Žurnalistų paklaustas, kuriose šalyse prasideda mokymai, J. Borrellis atsakė, kad, pavyzdžiui, Lenkijoje, ir nuo tolesnių komentarų susilaikė.

Kaip žinoma, Ukrainos karinių oro pajėgų vadavietės atstovas spaudai Jurijus Ihnatas praėjusią savaitę sakė, kad Ukraina iš tarptautinių partnerių pirmajame etape gali gauti kelias dešimtis lėktuvų F-16.

Pasak „Ukrinform“, JAV laiko prioritetu aprūpinti Ukrainą F-16 lėktuvais, ir tai bus pradėta įgyvendinti bendradarbiaujant su sąjungininkais bei partneriais artimiausiais mėnesiais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją