„Tai, kas įvyko vakar, kelia didelį susirūpinimą ir dar kartą patvirtina, kad Ukrainos ginkluoti kovotojai tęsia savo veiklą prieš mūsų šalį“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Tai reikalauja iš mūsų daugiau pastangų ir šios pastangos tęsiamos, tęsiama specialioji karinė operacija, kad tai nepasikartotų“, – pridūrė jis. Rusijos karą Ukrainoje Kremlius vadina specialiąja karine operacija.

Taip pat antradienį Rusija pranešė, kad kilus susirėmimams su grupe, kirtusia sieną iš Ukrainos, pietinis Belgorodo regionas buvo nuolat apšaudomas iš artilerijos ir minosvaidžių.

Belgorodo gubernatorius Viačeslavas Gladkovas pirmadienį paskelbė sąrašą gyvenviečių, kurios buvo apšaudytos iš minosvaidžių, artilerijos ar bepiločių orlaivių, ir pridūrė: „Smūgius į Belgorodą surengė Ukrainos ginkluotosios pajėgos.“

Rusija pranešė pradėjusi tyrimą dėl „teroro“ veiksmų. „Iškelta baudžiamoji byla dėl išpuolio prieš gyvenvietes Belgorodo srityje“, – sakoma Tyrimų komiteto pareiškime.

Gubernatorius teigė, kad naktį į antradienį keli bepiločiai orlaiviai smogė Rusijos pasienio Belgorodo regionui, ten tęsiasi susirėmimai.

Bepiločiai orlaiviai smogė namams ir vyriausybiniam pastatui, tačiau sužeistųjų ar žuvusiųjų nėra, „Telegram“ programėlėje parašė V. Gladkovas.

Prasidėjus karui, Belgorodo sritis ne kartą buvo apšaudyta, per atakas žuvo dešimtys žmonių, balandį svarbiausias srities miestas nukentėjo, kai Rusijos naikintuvas netyčia numetė ant jo sprogmenis.

Ukraina: Belgorodo srityje operaciją pradėjo Rusijos savanoriai

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba (GUR) pirmadienį pranešė, kad Rusijos Belgorodo srityje vykdoma „saugumo juostos“, skirtos Ukrainos civiliams gyventojams apsaugoti, kūrimo operacija, tačiau joje dalyvauja tik Rusijos piliečiai. Apie tai Ukrainos visuomeniniam transliuotojui „Suspilne“ sakė GUR atstovas Andrijus Jusovas.

„Šiandien Rusijos savanorių korpusas ir Rusijos laisvės legionas, kurį sudaro Rusijos piliečiai, pradėjo operaciją, kurios tikslas – išlaisvinti Belgorodo srities teritorijas nuo vadinamojo Putino režimo ir nustumti priešą atgal, kad būtų sukurta tam tikra saugumo juosta Ukrainos civiliams gyventojams apsaugoti“, – sakė A. Jusovas.

Jis pažymėjo, kad Vyriausioji žvalgybos valdyba dabar nekomentuos šios operacijos planų. Tačiau A. Jusovas patikslino, kad (šios operacijos – red.) užduotis ir rezultatas turėtų būti saugumo padidinimas ir Ukrainos civilių gyventojų apsauga nuo teroristinių atakų ir teroristinių grupuočių vykdomų apšaudymų.

Pasak A. Jusovo, informacija apie aukas tikslinama.

„Rusijos savanorių korpuso ir Rusijos laisvės legiono atstovai pabrėžia, kad jų priemonės nekelia grėsmės civiliams gyventojams, taikiems piliečiams, o jų tikslas – nustumti teroristines grupuotes tolyn nuo sienos ir išlaisvinti teritoriją nuo Putino režimo“, – sakė jis.

Naujienų portalas „Meduza“ pažymi, kad gegužės 22-osios rytą Rusijos laisvės legiono „Telegram“ kanale pasirodė kreipimasis į rusus „Legionas grįžta namo“. „Pasienio regionų gyventojai! Likite namuose, nesipriešinkite ir nebijokite: mes nesame jūsų priešai“, – sakoma legiono kreipimesi.

Taip pat buvo paskelbtos baltos-mėlynos-baltos spalvos vėliavų „virš išlaisvintų miestų“ nuotraukos.

Rusijos savanorių korpuso „Telegram“ kanale pasirodė vaizdo įrašai, kuriuose teigiama, kad padalinio kovotojai yra Rusijos teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)