Anot tyrimo autorių, V. Solovjovas be oficialios žmonos ir aštuonių vaikų turi ir meilužę – krepšininkę Svetlaną Abrosimovą. Jai Sočyje priklauso 6,2 mln. dolerių verta vila. Kaimynystėje gyvena generolo Sergejaus Surovikino žmona, Rusijos Federacijos nacionalinio saugumo tarybos sekretoriaus Nikolajaus Patruševo sūnus ir buvęs Rusijos federalinės saugumo tarnybos darbuotojas, atsakingas už viešuosius pirkimus, Sergejus Šiškinas.

Duomenys apie visus vilų šeimininkus, įskaitant ir S. Abrosimovą, „yra įslaptinti“. Tyrime taip pat teigiama, kad iš valstybinio registro pašalinta informacija ne tik apie krepšininkės elitinę nuosavybę Sočyje, bet ir apie jai priklausantį butą Maskvoje.

„Kuo ta Svetlana Abrosimova, seniai karjerą baigusi sportininkė, tiek nusipelnė valstybei? Kodėl Rusijos valdžia ją tiesiogine to žodžio prasme prilygina Patruševo ir Surovikino šeimoms?“ – retorinius klausimus kelia A. Navalno komanda.

Tyrime nurodoma, kad S. Abrosimova ir V. Solovjovas kartu lankėsi pas gydytojus, naudojasi to paties vairuotojo paslaugomis, kartu skrido į Niujorką. Propagandistas taip pat viešai palaikė krepšininkę ir grasinimais bandė įtikinti trenerį Borsą Sokolovskį įtraukti ją į olimpinę rinktinę.

A.Navalno komandai taip pat pavyko išsiaiškinti, kad 2017 metais V. Solovjovas labai dažnai skraidė į Jungtines Valstijas. S. Abrosimova ten išskrido 2016 metų pabaigoje ir pagimdė dukrą tėvavardžiu Vladimirovna, kuri pagal gimimo vietą gavo Amerikos pilietybę.

Pati sportininkė, palaikanti Rusijos karą Ukrainoje ir dalyvaujanti propagandiniuose renginiuose, taip pat turi JAV pasą, teigiama tyrime. V. Solovjovo aplinkoje tyrėjams patvirtino, kad propagandistas turi „slaptą šeimą“ ir dažnai svečiuojasi A. Abrosimovos viloje Sočyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)